• GDPR

        • ZÁSADY OCHRANY OSOBNÝCH ÚDAJOV

        • Stredná odborná škola hotelová, Horný Smokovec 26, 062 01 Vysoké Tatry,

          IČO: 00 893 552

          kontaktné údaje: 052/442 2865, hotelovatatry@mail.telekom.sk,

          sos-smokovec.edupage.org

          __________________________________________________________________

          ako prevádzkovateľ informačného systému zverejňuje za účelom dodržiavania spravodlivosti                     a transparentnosti voči dotknutým osobám toto vyhlásenie o ochrane osobných údajov pod názvom

           

          ZÁSADY OCHRANY OSOBNÝCH ÚDAJOV

          v zmysle článku 13 a príslušných recitálov Nariadenia Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) 2016/679 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov (ďalej len „Nariadenie“) a zákona NR SR č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov

          a o zmene a doplnení niektorých zákonov (ďalej len „zákon o ochrane osobných údajov“)

           

          Účelmi spracúvania osobných údajov sú dôvody, pre ktoré sa spracúvajú osobné údaje dotknutých osôb (zamestnancov, žiakov, žiadateľov, sťažovateľov a podobne) v našich informačných systémoch na presne určených právnych základoch. Účely sú konkrétne určené, výslovne uvedené a oprávnené, pričom pri spracúvaní osobných údajov dotknutých osôb dodržiavame zásadu zákonnosti podľa článku 6 a 9 Nariadenia (jednotlivé účely a právne základy sú uvedené v prílohe týchto Zásad ochrany osobných údajov).

           

          Dotknuté osoby, o ktorých sú spracúvané osobné údaje v našich informačných systémoch                       pre konkrétne vymedzené účely si môžu uplatniť písomne alebo elektronicky nasledovné práva:

          1. Právo na prístup k osobným údajom – ide o právo získať potvrdenie o tom, či sa spracúvajú Vaše osobné údaje ako aj právo získať prístup k týmto údajom, a to v rozsahu účelov a doby spracúvania, kategórie dotknutých osobných údajov, okruhu príjemcov, o postupe v každom automatickom spracúvaní, prípadne o následkoch takéhoto spracúvania. Ako prevádzkovateľ máme právo použiť všetky primerané opatrenia na overenie totožnosti dotknutej osoby, ktorá žiada o prístup k údajom, najmä v súvislosti s online službami                    a identifikátormi (článok 15, recitál 63, 64 Nariadenia).
          2. Právo na opravu nesprávnych a doplnenie neúplných osobných údajov (článok 16, recitál 65 Nariadenia).
          3. Právo na výmaz – „zabudnutie“ tých osobných údajov, ktoré už nie sú potrebné na účely, na ktoré sa získali a spracúvali; pri odvolaní súhlasu, na základe ktorého sa spracúvanie vykonáva; pri nezákonnom spracúvaní; ak sa osobné údaje získavali v súvislosti s ponukou informačnej spoločnosti (pri deťoch), a to za naplnenia podmienok uvedených v článku 17, recitál 65, 66  Nariadenia.
          4. Právo na obmedzenie spracúvania je možné uplatniť, ak ako dotknutá osoba napadnete správnosť osobných údajov a ostatných náležitostí v zmysle článku 18, recitálu 67 Nariadenia, a to formou dočasného presunutia vybraných osobných údajov do iného systému spracúvania, zamedzenia prístupu používateľov k vybraných osobným údajov alebo dočasné odstránenie spracúvania.
          5. Právo na prenosnosť osobných údajov je právo Vami poskytnuté osobné údaje do našich informačných systémov na základe súhlasu alebo plnenia zmluvy preniesť k ďalšiemu prevádzkovateľovi v štruktúrovanom, bežne používanom a strojovo čitateľnom formáte, pokiaľ je to technicky možné aj za naplnenia podmienok článku 20, recitálu 68 Nariadenia v prípade, ak sa spracúvanie vykonáva automatizovanými prostriedkami. Uplatňovaním tohto práva nie je dotknutý článok 17 Nariadenia. Právo na prenosnosť údajov sa nevzťahuje na spracúvanie nevyhnutné na splnenie úlohy realizovanej vo verejnom záujme alebo pri výkone verejnej moci zverenej nám ako prevádzkovateľovi.
          6. Bez toho, aby boli dotknuté akékoľvek iné správne alebo súdne prostriedky nápravy, máte ako dotknutá osoba právo podať v zmysle článku 77 Nariadenia sťažnosť Úradu                        na ochranu osobných údajov SR, ak sa domnievate, že spracúvanie osobných údajov, ktoré sa Vás týkajú, je v rozpore s Nariadením alebo zákonom o ochrane osobných údajov.

           

          Ako dotknutá osoba máte tiež právo kedykoľvek namietať z dôvodov týkajúcich sa konkrétnej situácie proti spracúvaniu Vašich osobných údajov, ktoré sú nevyhnutné na splnenie úlohy realizovanej vo verejnom záujme alebo pri výkone verejnej moci zverenej nám ako prevádzkovateľovi a taktiež ak je spracúvanie nevyhnutné na účely oprávnených záujmov, ktoré sledujeme ako prevádzkovateľ alebo tretia strana (okrem spracúvania vykonávanom orgánmi verejnej moci pri plnení ich úloh), s výnimkou prípadov, keď nad takýmito záujmami prevažujú Vaše záujmy alebo základné práva a slobody ako dotknutej osoby, ktoré si vyžadujú ochranu osobných údajov (najmä ak je dotknutou osobou dieťa).

           

          Stredná odborná škola hotelová, Horný Smokovec 26, 062 01 Vysoké Tatry prijala ako prevádzkovateľ informačného systému všetky primerané personálne, organizačné a technické opatrenia za účelom maximálnej ochrany Vašich osobných údajov s cieľom v čo najväčšej miere znížiť riziko ich zneužitia, úniku a podobne. V zmysle našej povinnosti vyplývajúcej z článku 34 Nariadenia Vám ako dotknutým osobám oznamujeme, že ak nastane situácia, že ako prevádzkovateľ porušíme ochranu Vašich osobných údajov spôsobom, ktorým pravdepodobne povedie k vysokému riziku pre práva a slobody fyzických osôb, bez zbytočného odkladu Vám túto skutočnosť oznámime.

           

          UPOZORNENIE: z dôvodu dodržiavania zásady minimalizácie sú všetky Vami poskytnuté osobné údaje nevyhnutnou zákonnou alebo zmluvnou požiadavkou pre naplnenie účelu ich spracúvania. Neposkytnutie povinných údajov nevyhnutných na uzatvorenie zmluvy môže mať za následok neuzavretie zmluvného vzťahu.

           

          V prípade akýchkoľvek otázok súvisiacich s ochranou Vašich osobných údajov vrátane uplatnenia Vašich práv v zmysle Nariadenia a zákona o ochrane osobných údajov Vás prosíme, aby ste nás kontaktovali na našu mailovú adresu hotelovatatry@mail.telekom.sk alebo číslo 052/442 2865

          alebo sa obráťte na našu externú zodpovednú osobu, spoločnosť spoločnosť CUBS plus, s.r.o., Masarykova 21, 040 01  Košice, kontakt: oou@cubsplus.sk

           

           

          Príloha k Zásadám ochrany osobných údajov

          1 PERSONÁLNA AGENDA ZAMESTNANCOV

          Účel spracúvania osobných údajov

           

          Plnenie povinností zamestnávateľa súvisiacich s pracovným pomerom, štátnozamestnaneckým pomerom alebo obdobným vzťahom (napríklad na základe dohôd o prácach vykonávaných mimo pracovného pomeru) vrátane agendy pracovnej zdravotnej služby, agendy zvyšovania kvalifikácie zamestnancov a predzmluvných vzťahov. V rámci predmetného informačného systému dochádza k plneniu hlavného účelu aj prostredníctvom:

          a)  vedenia osobnej agendy zamestnancov v pracovnoprávnom pomere alebo inom obdobnom právnom vzťahu,

          b)  spracúvania agendy prijímania zamestnancov                        do pracovného pomeru a skončenia pracovného pomeru,

          c)  spracúvania potrebných štatistických výkazov, 

          d)  komplexné zabezpečenie primárnej starostlivosti                       o zdravie zamestnancov na pracovisku v zmysle platnej legislatívy z dôvodu prevencie chorôb z povolania, pracovných úrazov    a udržanie pracovnej a funkčnej spôsobilosti zamestnancov v priebehu ich zamestnania (práceschopnosti).

          Názov informačného systému 

          Personálna agenda zamestnancov

          Právny základ

          Personalistika:

          Právnym základom spracúvania osobných údajov je Ústava Slovenskej republiky, zákon NR SR č. 311/2001 Z. z. Zákonník práce v znení neskorších predpisov, zákon NR SR
          č. 552/2003 Z. z. o výkone prác vo verejnom záujme v znení neskorších predpisov, zákon NR SR č. 553/2003
          Z. z. o odmeňovaní niektorých zamestnancov pri výkone práce vo verejnom záujme a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, zákon NR SR
          č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov v znení neskorších predpisov, zákon NR SR č. 563/2009 Z. z. o správe daní (daňový poriadok) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, zákon NR SR č. 461/2003
          Z. z. o sociálnom poistení v znení neskorších predpisov, zákon NR SR č. 600/2003 Z. z. o prídavku na dieťa
          a o zmene a doplnení zákona NR SR č. 461/2003 Z. z.
          o sociálnom poistení v znení neskorších predpisov, zákon
          NR SR č. 462/2003 Z. z. o náhrade príjmu pri dočasnej pracovnej neschopnosti zamestnanca a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, zákon
          NR SR č. 580/2004 Z. z. o zdravotnom poistení a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, zákon NR SR č. 650/2004 Z. z.  o doplnkovom dôchodkovom sporení v znení neskorších predpisov, zákon NR SR                                         č. 448/2008 Z. z. o sociálnych službách v znení neskorších predpisov, zákon NR SR č. 5/2004 Z. z. o službách zamestnanosti v znení neskorších predpisov, zákon NR SR č. 82/2005 Z. z. o nelegálnej práci a nelegálnom zamestnávaní v znení neskorších predpisov, zákon o ochrane osobných údajov a súvisiace právne predpisy v platnom znení, zákon NR SR č. 152/1994 Z. z. o sociálnom fonde a o zmene a doplnení zákona NR SR č. 286/1992 Zb. o daniach z príjmov v znení neskorších predpisov, zákon
          NR SR č. 43/2004 Z. z. o starobnom dôchodkovom sporení, zákonom NR SR č. 570/2005 Z. z. o brannej povinnosti, zákonom NR SR č. 42/1994 Z. z. o civilnej ochrane obyvateľov v znení neskorších predpisov, zákonom NR SR
          č. 314/2001 Z. z. o ochrane pred požiarmi, zákonom NR SR č. 124/2006 Z. z. o bezpečnosti a ochrane zdravia pri práci, zákonom č. 355/2007 Z. z. o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia a súvisiacimi právnymi predpismi, zákonom č. 179/2011 Z. z. o hospodárskej mobilizácii
          a o zmene a doplnení zákona č. 387/2002 Z. z. o riadení štátu v krízových situáciách mimo času vojny a vojnového stavu v znení neskorších predpisov.

          Pracovná zdravotná služba: zákon č. 577/2004 Z. z.                     o rozsahu zdravotnej starostlivosti uhrádzanej na základe verejného zdravotného poistenia a o úhradách za služby súvisiace s poskytovaním zdravotnej starostlivosti v znení neskorších predpisov, zákon č. 578/2004 Z. z.                                  o poskytovateľoch zdravotnej starostlivosti, zdravotníckych pracovníkoch, stavovských organizáciách v zdravotníctve                   a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, vyhláška Ministerstva zdravotníctva Slovenskej republiky č. 448/2007 Z. z. o podrobnostiach o faktoroch práce a pracovného prostredia vo vzťahu ku kategorizácii prác z hľadiska zdravotných rizík  a o náležitostiach návrhu na zaradenie prác do kategórií, Vyhláška Ministerstva zdravotníctva Slovenskej republiky č. 208/2014 Z. z.                     o podrobnostiach o rozsahu a náplni výkonu pracovnej zdravotnej služby, o zložení tímu odborníkov, ktorí ju vykonávajú a o požiadavkách na ich odbornú spôsobilosť.

           

          Kategórie príjemcov

          Sprostredkovateľ na spracúvanie agendy pracovnej zdravotnej služby, orgány verejnej moci, štátnej a verejnej správy podľa príslušných právnych predpisov, Zdravotné poisťovne, doplnkové dôchodkové sporiteľne, doplnkové správcovské spoločnosti.

          Cezhraničný prenos os. údajov

          Neuskutočňuje sa

          Lehoty na vymazanie os. údajov

          Lehoty na vymazanie sa riadia Registratúrnym plánom

          Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania

           

          Neuskutočňuje sa

          Kategórie dotknutých osôb  

          uchádzači o zamestnanie, zamestnanci, manželia alebo manželky zamestnancov, vyživované deti zamestnancov, rodičia vyživovaných detí zamestnancov, blízke osoby, bývalí zamestnanci

          2 MZDOVÁ AGENDA ZAMESTNANCOV

          Účel spracúvania osobných údajov

           

          Plnenie povinností zamestnávateľa súvisiacich s pracovným pomerom, štátnozamestnaneckým pomerom alebo obdobným vzťahom (napríklad na základe dohôd o prácach vykonávaných mimo pracovného pomeru). V rámci predmetného informačného systému dochádza k plneniu hlavného účelu aj prostredníctvom:

          a)  spracúvania potrebných štatistických výkazov, 

          b)  realizovania spracúvania miezd a vedenia príslušnej evidencie v zmysle mzdových predpisov,

          c)  vykonávania zrážky zo mzdy voči štátu a iným subjektom podľa príslušných zákonov,

          d)  prípravy podklady pre tvorbu rozpočtu v oblasti miezd,

          e)  vedenia mzdovej agendy zamestnancov prevádzkovateľa IS pre účely pracovnoprávne,  mzdové a pre účely nemocenského, zdravotného a sociálneho zabezpečenia a dane z príjmov zo závislej činnosti fyzických osôb v pracovnom pomere v zmysle Zákonníka práce a vedenia agendy pre potreby ich odmeňovania a s tým súvisiace úkony.

          Názov informačného systému 

          Mzdová agenda zamestnancov

          Právny základ

          Mzdy:

          Právnym základom spracúvania osobných údajov je Ústava Slovenskej republiky, zákon NR SR č. 311/2001 Z. z. Zákonník práce v znení neskorších predpisov, zákon NR SR
          č. 552/2003 Z. z. o výkone prác vo verejnom záujme v znení neskorších predpisov, zákon NR SR č. 553/2003
          Z. z. o odmeňovaní niektorých zamestnancov pri výkone práce vo verejnom záujme a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, zákon NR SR
          č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov v znení neskorších predpisov, zákon NR SR č. 563/2009 Z. z. o správe daní (daňový poriadok) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, zákon NR SR č. 461/2003
          Z. z. o sociálnom poistení v znení neskorších predpisov, zákon NR SR č. 600/2003 Z. z. o prídavku na dieťa
          a o zmene a doplnení zákona NR SR č. 461/2003 Z. z.
          o sociálnom poistení v znení neskorších predpisov, zákon NR SR č. 462/2003 Z. z. o náhrade príjmu pri dočasnej pracovnej neschopnosti zamestnanca a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, zákon NR SR č. 580/2004 Z. z. o zdravotnom poistení a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, zákon NR SR č. 650/2004 Z. z.  o doplnkovom dôchodkovom sporení v znení neskorších predpisov, zákon NR SR                                         č. 448/2008 Z. z. o sociálnych službách v znení neskorších predpisov, zákon NR SR č. 5/2004 Z. z. o službách zamestnanosti v znení neskorších predpisov, zákon NR SR č. 82/2005 Z. z. o nelegálnej práci a nelegálnom zamestnávaní v znení neskorších predpisov, zákon o ochrane osobných údajov a súvisiace právne predpisy v platnom znení, zákon NR SR č. 152/1994 Z. z. o sociálnom fonde a o zmene a doplnení zákona NR SR č. 286/1992 Zb. o daniach z príjmov v znení neskorších predpisov, zákon
          NR SR č. 43/2004 Z. z. o starobnom dôchodkovom sporení, zákonom NR SR č. 570/2005 Z. z. o brannej povinnosti, zákonom NR SR č. 42/1994 Z. z. o civilnej ochrane obyvateľov v znení neskorších predpisov, zákonom NR SR
          č. 314/2001 Z. z. o ochrane pred požiarmi, zákonom NR SR č. 124/2006 Z. z. o bezpečnosti a ochrane zdravia pri práci, zákonom č. 355/2007 Z. z. o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia a súvisiacimi právnymi predpismi, zákonom č. 179/2011 Z. z. o hospodárskej mobilizácii
          a o zmene a doplnení zákona č. 387/2002 Z. z. o riadení štátu v krízových situáciách mimo času vojny a vojnového stavu v znení neskorších predpisov.

           

          Kategórie príjemcov

          orgány verejnej moci, štátnej a verejnej správy podľa príslušných právnych predpisov, Zdravotné poisťovne, doplnkové dôchodkové sporiteľne, doplnkové správcovské spoločnosti.

          Cezhraničný prenos os. údajov

          Neuskutočňuje sa

          Lehoty na vymazanie os. údajov

          Lehoty na vymazanie sa riadia Registratúrnym plánom

          Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania

           

          Neuskutočňuje sa

          Kategórie dotknutých osôb  

          uchádzači o zamestnanie, zamestnanci, manželia alebo manželky zamestnancov, vyživované deti zamestnancov, rodičia vyživovaných detí zamestnancov, blízke osoby, bývalí zamestnanci

          3 AGENDA BOZP ZAMESTNANCOV

          Účel spracúvania osobných údajov

           

          Plnenie povinností zamestnávateľa súvisiacich s pracovným pomerom, štátnozamestnaneckým pomerom alebo obdobným vzťahom (napríklad na základe dohôd o prácach vykonávaných mimo pracovného pomeru) vrátane agendy bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci. V rámci predmetného informačného systému dochádza k plneniu hlavného účelu aj prostredníctvom komplexného zabezpečenia BOZP a s tým súvisiace úkony ako vedenie evidencie a registrácie pracovných úrazov, ako aj evidencia z vykonaných kontrol dodržiavania predpisov BOZP, školení zamestnancov a podobne.

          Názov informačného systému 

          Agenda BOZP zamestnancov

          Právny základ 

          BOZP: zákon č. 124/2006 Z. z. o bezpečnosti                       a ochrane zdravia pri práci a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, Vyhláška č. 500/2006 Z. z. MPSVaR, ktorou sa ustanovuje vzor Záznamu                         o registrovanom pracovnom úraze, zákon NR SR                       č. 314/2001 Z. z. o ochrane pred požiarmi, v znení neskorších predpisov a jeho vykonávacie predpisy.

           

          Kategórie príjemcov

          Sprostredkovateľ na BOZP, orgány verejnej moci, štátnej a verejnej správy podľa príslušných právnych predpisov, Zdravotné poisťovne, doplnkové dôchodkové sporiteľne, doplnkové správcovské spoločnosti.

          Cezhraničný prenos os. údajov

          Neuskutočňuje sa

          Lehoty na vymazanie os. údajov

          Lehoty na vymazanie sa riadia Registratúrnym plánom

          Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania

           

          Neuskutočňuje sa

          Kategórie dotknutých osôb  

          uchádzači o zamestnanie, zamestnanci, manželia alebo manželky zamestnancov, vyživované deti zamestnancov, rodičia vyživovaných detí zamestnancov, blízke osoby, bývalí zamestnanci

          4 EKONOMICKO-ÚČTOVNÁ AGENDA

          Účel spracúvania osobných údajov

           

          Účelom spracúvania osobných údajov je spracúvanie objednávok, došlých faktúr a fakturácia odberateľom, styk
          s bankou, vedenie pokladne, zabezpečovanie hotovostných príjmov a výdavkov, skladové hospodárstvo, evidencia investičného majetku (vrátane automatického odpisovania) a drobného majetku, vedenie jednoduchého/podvojného účtovníctva organizácie.

          Názov informačného systému 

          Ekonomicko-účtovný

          Právny základ

          Zákon č. 431/2002 Z. z. o účtovníctve v znení neskorších predpisov, zákon č. 222/2004 Z. z. o dani z pridanej hodnoty v znení neskorších predpisov, zákon č. 18/2018
          Z. z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov, zákon č. 145/1995 Z. z. o správnych poplatkoch v znení neskorších predpisov, zákon č. 40/1964 Zb. Občiansky zákonník v znení neskorších predpisov, zákon č. 152/1994 Z. z. o sociálnom fonde a o zmene a doplnení zákona č. 286/1992 Zb. o daniach z príjmov v znení neskorších predpisov, zákon č. 311/2001 Z. z. Zákonník práce v znení neskorších predpisov, zákon č. 400/2009 Z. z. o štátnej službe a o zmene a doplnení niektorých zákonov
          v znení neskorších predpisov, zákon č. 513/1991 Zb. Obchodný zákonník v znení neskorších predpisov, zákon
          č. 583/2004 Z. z. o rozpočtových pravidlách územnej samosprávy a o zmene a doplnení niektorých zákonov

          Kategórie príjemcov

          Orgány verejnej moci podľa príslušných právnych predpisov, zriaďovateľ.

          Cezhraničný prenos os. údajov

          Neuskutočňuje sa

          Lehoty na vymazanie os. údajov

          Lehoty na vymazanie sa riadia Registratúrnym plánom

          Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania

          Neuskutočňuje sa

          Kategórie dotknutých osôb  

          fyzické osoby – zamestnanci prevádzkovateľa, dodávatelia a odberatelia – fyzické osoby, zamestnanci dodávateľov a odberateľov, zástupcovia dodávateľov a odberateľov

          5 EVIDENCIA UCHÁDZAČOV O ZAMESTNANIE

          Účel spracúvania osobných údajov

           

          Účelom spracúvania osobných údajov v rámci predmetnej agendy je vedenie databázy uchádzačov o zamestnanie,
          ktorí prevádzkovateľovi IS zaslali žiadosti o prijatie do zamestnania, a to dobrovoľne, bez vypísaného výberového konania
          .

          Názov informačného systému 

          IS Evidencia uchádzačov o zamestnanie

           

          Právny základ

          Súhlas dotknutej osoby podľa článku 6 ods. 1 písm. a) Nariadenia a zákona o ochrane osobných údajov, pričom dotknutá osoba má právo kedykoľvek odvolať svoj súhlas. Odvolanie súhlasu nemá vplyv na zákonnosť spracúvania vychádzajúceho zo súhlasu pred jeho odvolaním.

          Kategórie príjemcov

          Nie sú.

          Cezhraničný prenos os. údajov

          Neuskutočňuje sa

          Lehoty na vymazanie os. údajov

          Lehoty na vymazanie sa riadia Registratúrnym plánom

          Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania

          Neuskutočňuje sa

          Kategórie dotknutých osôb  

          Uchádzači o zamestnanie

          6 EVIDENCIA ŽIAKOV STREDNEJ ODBORNEJ ŠKOLY

          Účel spracúvania osobných údajov

           

          Účelom spracúvania osobných údajov je vedenie evidencie o žiakoch strednej odbornej školy, ktorá pripravuje žiakov

          v najmenej dvojročnom a najviac päťročnom vzdelávacom programe príslušného odboru vzdelávania. Vzdelávacie programy strednej odbornej školy sú zamerané predovšetkým na výkon povolaní a odborných činností
          a môžu pripravovať aj na ďalšie štúdium. Stredná odborná škola zabezpečuje žiakom teoretické vyučovanie a praktické vyučovanie.

          Názov informačného systému 

          Evidencia žiakov strednej odbornej školy

          Právny základ

          Spracúvanie osobných údajov je povolené Ústavou SR, zákonom NR SR č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov
          v znení neskorších predpisov, Vyhláškou Ministerstva školstva Slovenskej republiky č. 326/2008 Z. z. o druhoch
          a náležitostiach vysvedčení a ostatných školských tlačív vrátane spôsobov ich evidencie a uloženia, Vyhláškou Ministerstva školstva Slovenskej republiky č. 320/2008 Z. z. o základnej škole v znení vyhlášky č. 224/2011 Z. z., zákonom NR SR č. 36/2005 Z. z. o rodine a o zmene
          a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, zákonom NR SR č. 596/2003 Z. z. o štátnej správe
          v školstve a školskej samospráve a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, zákonom NR SR č. 540/2001 Z. z. o štátnej štatistike a súvisiacimi platnými právnymi predpismi.

          Kategórie príjemcov

          Sprostredkovateľ na spracúvanie agendy žiakov, sprostredkovateľ na poskytnutie serverov a IT služieb, orgány verejnej moci podľa príslušných právnych predpisov, Školské výpočtové stredisko, Okresný úrad – odbor školstva, Spádová škola v prípade, ak je žiak zapísaný
          na inú než spádovú školu, Centrálny register detí, žiakov
          a poslucháčov, Ústav informácii a prognóz školstva,
          zriaďovateľ, Centrum vedecko – technických informácií, iné oprávnené subjekty verejnej moci/správy na základe osobitného predpisu.

          Cezhraničný prenos os. údajov

          Neuskutočňuje sa

          Lehoty na vymazanie os. údajov

          Lehoty na vymazanie sa riadia Registratúrnym plánom

          Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania

          Neuskutočňuje sa

          Kategórie dotknutých osôb  

          • zákonní zástupcovia žiakov, pri zápise žiaka do školy,
          • žiaci školy a zákonní zástupcovia.

          7 PROPAGÁCIA PREVÁDZKOVATEĽA

          Účel spracúvania osobných údajov

           

                             

          Spracovanie osobných údajov za účelom propagácie prevádzkovateľa, zverejňovania fotografií zamestnancov
          a žiakov so zámerom budovať jeho dobré meno, propagovať prevádzkovateľa na jeho webovom sídle, vo vnútorných priestoroch, na sociálnych sieťach a na rôznych akciách mimo školy so zámerom budovať jeho dobré meno
          .

          Názov informačného systému 

          IS Propagácia prevádzkovateľa

          Právny základ

          Súhlas dotknutej osoby podľa článku 6 ods. 1 písm. a) Nariadenia a zákona o ochrane osobných údajov, pričom dotknutá osoba má právo kedykoľvek odvolať svoj súhlas. Odvolanie súhlasu nemá vplyv na zákonnosť spracúvania vychádzajúceho zo súhlasu pred jeho odvolaním.

          Kategórie príjemcov

          Nie sú.

          Cezhraničný prenos os. údajov

          Neuskutočňuje sa

          Lehoty na archiváciu os. údajov

          Lehoty na vymazanie sa riadia Registratúrnym plánom

          Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania

          Neuskutočňuje sa

          Kategórie dotknutých osôb  

          • žiaci školy,
          • zákonní zástupcovia žiakov,
          • zamestnanci prevádzkovateľa IS.

          8 FOTOGRAFIE A VIDEOZÁZNAMY Z VEREJNÝCH PODUJATÍ

          Účel spracúvania osobných údajov

           

          Spracovanie osobných údajov za účelom propagácie prevádzkovateľa, zverejňovania fotografií a videozáznamov so zámerom budovať jeho dobré meno, propagovať prevádzkovateľa na jeho webovom sídle, vo vnútorných priestoroch, na sociálnych sieťach so zámerom budovať jeho dobré meno.

          Názov informačného systému 

          IS Fotografie z verejných akcií

          Právny základ

          Oprávnený záujem v zmysle článku 6 ods. 1 písm. f) Nariadenia.

          Kategórie príjemcov

          Nie sú.

          Cezhraničný prenos os. údajov

          Neuskutočňuje sa

          Lehoty na archiváciu os. údajov

          Lehoty na vymazanie sa riadia Registratúrnym plánom

          Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania

          Neuskutočňuje sa 

          Kategórie dotknutých osôb  

          Účastníci verejných podujatí.

          9 ZMLUVNÉ VZŤAHY

          Účel spracúvania osobných údajov

           

          Účelom spracúvania osobných údajov v rámci predmetnej agendy je príprava a vedenie zmluvných vzťahov v oblasti prenájmu nehnuteľného majetku  prevádzkovateľa fyzickým osobám. 

          Názov informačného systému 

          Zmluvné vzťahy – prenájom priestorov

          Právny základ

          Spracúvanie osobných údajov je povolené Ústavou Slovenskej republiky, Občianskym zákonníkom, Obchodným zákonníkom a  súvisiacimi právnymi predpismi

          Kategórie príjemcov

          Orgány verejnej moci podľa príslušných právnych predpisov, zriaďovateľ.

          Cezhraničný prenos os. údajov

          Neuskutočňuje sa

          Lehoty na vymazanie os. údajov

          Lehoty na vymazanie sa riadia Registratúrnym plánom

          Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania

          Neuskutočňuje sa

          Kategórie dotknutých osôb  

          • zmluvná strana – fyzická osoba

           

           

          10 VEREJNÉ OBSTARÁVANIE

          Účel spracúvania osobných údajov

           

          Účelom spracúvania osobných údajov v rámci predmetnej agendy je vedenie evidencie o fyzických osobách (najmä konateľoch právnických osôb), ktoré sa zo zákona zúčastnili verejného obstarávania na zabezpečenie a obstaranie tovarov, prác a služieb.

          Názov informačného systému 

          IS Verejné obstarávanie

          Právny základ

          Spracúvanie osobných údajov je povolené zákonom NR SR č. 25/2006 Z. z. o verejnom obstarávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov.

          Kategórie príjemcov

          Nie sú.

          Cezhraničný prenos os. údajov

          Neuskutočňuje sa

          Lehoty na vymazanie os. údajov

          Lehoty na vymazanie sa riadia Registratúrnym plánom

          Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania

          Neuskutočňuje sa

          Kategórie dotknutých osôb  

          • účastníci verejného obstarávania – fyzické osoby
          • zástupcovia právnických osôb účastných verejného obstarávania

          11 KAMEROVÝ SYSTÉM MONITORUJÚCI PRIESTORY PRÍSTUPNÉ VEREJNOSTI

          Účel spracúvania osobných údajov

           

          Účelom spracúvania osobných údajov v rámci predmetnej agendy je monitorovanie priestorov prístupných verejnosti z dôvodu ochrany majetku a zdravia.

          Názov informačného systému 

          IS Kamerový systém monitorujúci priestory prístupné verejnosti

           

          Právny základ

          Oprávnený záujem v zmysle článku 6 ods. 1 písm. f) Nariadenia. Hlavným oprávneným záujmom je ochrana majetku a bezpečnosti prevádzkovateľa a dotknutých osôb

          Kategórie príjemcov

          Orgány verejnej moci podľa príslušných právnych predpisov

          Cezhraničný prenos os. údajov

          Neuskutočňuje sa

          Lehoty na vymazanie os. údajov

          14 dní

          Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania

          Neuskutočňuje sa

          Kategórie dotknutých osôb  

          • fyzické osoby, ktoré vstúpili do priestorov prevádzkovateľa, ktoré sú prístupné verejnosti
          • samotná verejnosť

          12 ŠTIPENDIÁ

          Účel spracúvania osobných údajov

           

          Hlavným účelom spracúvania osobných údajov
          v predmetnom informačnom systéme Štipendiá
          je spracúvanie osobných údajov žiadateľov o priznanie stredoškolského štipendia a ich zákonných zástupcov.

          Názov informačného systému 

          IS Štipendiá

          Právny základ

          Spracúvanie osobných údajov je povolené §149 školského zákona NR SR č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov, zákon NR SR  601/2003  Z. z. o životnom minime a o zmene a doplnení niektorých zákonov, zákonom NR SR 600/2003 Z. z. o prídavku na dieťa a o zmene a doplnení zákona
          č. 461/2003 Z. z. o sociálnom poistení, zákonom NR SR 36/2005 o rodine a o zmene a doplnení niektorých zákonov, zákonom NR SR 417/2013 Z. z. o pomoci v hmotnej núdzi
          a o zmene a doplnení niektorých zákonov, zákonom NR SR 595/2003 Z. z. o dani z príjmov v znení neskorších predpisov a výslovným súhlasom dotknutej osoby
          so spracúvaním jej osobných údajov v rámci informačného systému Štipendiá, v súlade so zákonom NR SR
          č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov a o zmene
          a doplnení niektorých zákonov.

          Kategórie príjemcov

          Centrum vedecko-technických informácií SR, Orgány verejnej moci podľa príslušných právnych predpisov

          Cezhraničný prenos os. údajov

          Neuskutočňuje sa

          Lehoty na vymazanie os. údajov

          Lehoty na vymazanie sa riadia Registratúrnym plánom

          Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania

          Neuskutočňuje sa

          Kategórie dotknutých osôb  

          Žiadatelia o priznanie stredoškolského štipendia, zákonní zástupcovia žiadateľov, poberatelia štipendií

          13 SŤAŽNOSTI

          Účel spracúvania osobných údajov

           

          Účelom spracúvania osobných údajov v rámci predmetnej agendy je vybavovanie sťažností v súlade so zákonom o sťažnostiach, a to vykonávanie postupov pri ich podávaní, evidovaní, prijímaní, prešetrovaní a písomnom oznámení výsledku prešetrenia sťažností alebo prekontrolovania sťažností.

          Názov informačného systému 

          IS Sťažnosti

          Právny základ

          Spracúvanie osobných údajov je povolené Ústavou Slovenskej republiky, zákonom NR SR č. 9/2010 Z. z.
          o sťažnostiach v znení zákona 289/2012 Z. z.

          Kategórie príjemcov

          Orgány verejnej moci podľa príslušných právnych predpisov

          Cezhraničný prenos os. údajov

          Neuskutočňuje sa

          Lehoty na vymazanie os. údajov

          Lehoty na vymazanie sa riadia Registratúrnym plánom

          Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania

          Neuskutočňuje sa

          Kategórie dotknutých osôb  

          • fyzické osoby – sťažovateľ,
          • fyzická osoba – zástupca sťažovateľa,
          • iné fyzické osoby, ktorých osobné údaje sú nevyhnutné na vybavovanie sťažností.

          14 EVIDENCIA ŽIADOSTÍ NA ZÁKLADE ZÁKONA Č. 211/2000 Z. Z.  O SLOBODNOM PRÍSTUPE K INFORMÁCIÁM

          Účel spracúvania osobných údajov

           

          Účelom spracúvania osobných údajov v rámci predmetnej agendy je poskytovanie informácií v súlade so zákonom                 o slobodnom prístupe k informáciám, ktorý upravuje nielen vzťah medzi povinnými osobami a žiadateľmi, ale aj podmienky, postup a rozsah slobodného prístupu                           k informáciám.

          Názov informačného systému 

          IS Evidencia žiadostí na základe zákona č. 211/2000 Z. z.              o slobodnom prístupe k informáciám

          Právny základ

          Spracúvanie osobných údajov je povolené Ústavou Slovenskej republiky, zákonom NR SR č. 211/2000 Z. z.                    o slobodnom prístupe k informáciám a o zmene a doplnení niektorých zákonov, zákonom NR SR č. 18/2018 Z. z.                    o ochrane osobných údajov.

          Kategórie príjemcov

          žiadatelia, orgány verejnej moci

          Cezhraničný prenos os. údajov

          Neuskutočňuje sa

          Lehoty na vymazanie os. údajov

          Lehoty na vymazanie sa riadia Registratúrnym plánom

          Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania

          Neuskutočňuje sa

          Kategórie dotknutých osôb  

          fyzické osoby – žiadateľ, dotknuté osoby podľa § 9 zákona
          č. 211/2000 Z. z.  o slobodnom prístupe k informáciám
          a o zmene a doplnení niektorých zákonov

          15 SPRÁVA REGISTRATÚRY

          Účel spracúvania osobných údajov

           

          Účelom spracúvania osobných údajov v rámci predmetnej agendy je správa registratúry ako riadna evidencia záznamov (vedenie úplnej a presnej evidencie záznamov                   v registratúrnom denníku, vedenie registrov a indexov záznamov), riadne vyraďovanie spisov (záznamov), zabezpečenie plánovitého vyraďovania spisov (záznamov), ktoré nie sú potrebné pre ďalšiu činnosť a uplynuli lehoty ich uloženia, evidencia došlej a odoslanej pošty.

          Názov informačného systému 

          IS Správa registratúry

          Právny základ

          Zákon NR SR č. 395/2002 Z. z. o archívoch a registratúrach, 305/2013 Z. z. o elektronickej podobe výkonu pôsobnosti orgánov verejnej moci a o zmene a doplnení niektorých zákonov (zákon o e-Governmente).

          Kategórie príjemcov

          orgány verejnej moci podľa príslušných právnych predpisov

          Cezhraničný prenos os. údajov

          Neuskutočňuje sa

          Lehoty na vymazanie os. údajov

          Lehoty na vymazanie sa riadia Registratúrnym plánom

          Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania

          Neuskutočňuje sa

          Kategórie dotknutých osôb  

          dotknuté osoby v rámci všetkých účelov spracúvania osobných údajov vymedzených prevádzkovateľom

          16 PODNETY PODĽA ZÁKONA NR SR Č. 307/2014 Z. Z. O NIEKTORÝCH OPATRENIACH SÚVISIACICH S OZNAMOVANÍM PROTISPOLOČENSKEJ ČINNOSTI A O ZMENE A DOPLNENÍ NIEKTORÝCH ZÁKONOV

          Účel spracúvania osobných údajov

           

          Účelom spracúvania osobných údajov v rámci predmetnej agendy je prešetrovanie podnetov podľa zákona NR SR                   č.  307/2014 Z. z. o niektorých opatreniach súvisiacich                  s oznamovaním protispoločenskej činnosti a o zmene                       a doplnení niektorých zákonov.

          Názov informačného systému 

          IS Podnety podľa zákona NR SR č. 307/2014 Z. z.                         o niektorých opatreniach súvisiacich s oznamovaním protispoločenskej činnosti a o zmene a doplnení niektorých zákonov

          Právny základ

          Zákon NR SR č.  307/2014 Z. z. o niektorých opatreniach súvisiacich s oznamovaním protispoločenskej činnosti 
          a o zmene a doplnení niektorých zákonov.

          Kategórie príjemcov

          orgány verejnej moci podľa príslušných právnych predpisov

          Cezhraničný prenos os. údajov

          Neuskutočňuje sa

          Lehoty na vymazanie os. údajov

          Lehoty na vymazanie sa riadia Registratúrnym plánom

          Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania

          Neuskutočňuje sa

          Kategórie dotknutých osôb  

          • oznamovateľ,
          • osoba, proti ktorej podnet smeruje.

          17 RADA ŠKOLY

          Účel spracúvania osobných údajov

           

          Účelom spracúvania osobných údajov v rámci predmetnej agendy je vedenie evidencie členov rady školy a zabezpečovanie ich komunikácie so školou.

          Názov informačného systému 

          IS Rada školy

          Právny základ

          Súhlas dotknutej osoby podľa článku 6 ods. 1 písm. a) Nariadenia a zákona o ochrane osobných údajov, pričom dotknutá osoba má právo kedykoľvek odvolať svoj súhlas. Odvolanie súhlasu nemá vplyv na zákonnosť spracúvania vychádzajúceho zo súhlasu pred jeho odvolaním.

          Kategórie príjemcov

          Orgány verejnej moci podľa príslušných právnych predpisov, zriaďovateľ.

          Cezhraničný prenos os. údajov

          Neuskutočňuje sa

          Lehoty na vymazanie os. údajov

          Lehoty na vymazanie sa riadia Registratúrnym plánom

          Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania

          Neuskutočňuje sa

          Kategórie dotknutých osôb  

          Členovia rady školy.

          18 EVIDENCIA SZČO

          Účel spracúvania osobných údajov

           

          Účelom spracúvania osobných údajov v rámci predmetnej agendy je príprava a vedenie dodávateľsko-odberateľských vzťahov so samostatne zárobkovo činnými osobami. V rámci predmetnej agendy sú vedené zmluvné vzťahy, faktúry a objednávky, evidencia dodávok a odberov tovarov, služieb a pod.

          Názov informačného systému 

          Evidencia SZČO

           

           

          Právny základ

          Zmluva medzi prevádzkovateľom a SZČO povolená Ústavou Slovenskej republiky, Občianskym zákonníkom, Obchodným zákonníkom, Zákon č. 455/1991 Zb., Zákonom                             o živnostenskom podnikaní (živnostenský zákon)                              a  súvisiacimi právnymi predpismi.

          Kategórie príjemcov

          orgány štátnej správy, verejnej moci a verejnej správy podľa príslušných právnych predpisov

          Cezhraničný prenos os. údajov

          Neuskutočňuje sa

          Lehoty na vymazanie os. údajov

          10 rokov po skončení zmluvného vzťahu z dôvodu evidencie v rámci účtovnej agendy

          Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania

          Neuskutočňuje sa

          Kategórie dotknutých osôb  

          odberateľ/dodávateľ – samostatne zárobkovo činná osoba

          19 EVIDENCIA ZÁSTUPCOV DODÁVATEĽOV A ODBERATEĽOV

          Účel spracúvania osobných údajov

           

          Účelom spracúvania osobných údajov v rámci predmetnej agendy je vedenie databázy zástupcov, respektíve zamestnancov dodávateľov a odberateľov z dôvodu plnenia ich pracovných, služobných a funkčných povinností a zabezpečenia plynulých dodávateľsko-odberateľských vzťahov.

          Názov informačného systému 

          Evidencia zástupcov dodávateľov a odberateľov

          Právny základ

          Oprávnený záujem v zmysle článku 6 ods. 1 písm. f) Nariadenia.

          Kategórie príjemcov

          Nie sú

          Cezhraničný prenos os. údajov

          Neuskutočňuje sa

          Lehoty na vymazanie os. údajov

          Do 30 dní odo dňa skončenia dodávateľsko-odberateľských vzťahov

          Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania

          Neuskutočňuje sa

          Kategórie dotknutých osôb  

          fyzická osoba - zástupca (zamestnanec) dodávateľa, odberateľa

          20 UPLATŇOVANIE PRÁV DOTKNUTÝCH OSÔB

          Účel spracúvania osobných údajov

           

          Účelom spracúvania osobných údajov v rámci predmetnej agendy je vybavovanie žiadostí fyzických osôb smerujúcich k uplatňovaniu ich práv ako dotknutých osôb v zmysle Nariadenia Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) 2016/679 o ochrane fyzických osôb  pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov.

          Názov informačného systému 

          IS Uplatňovanie práv dotknutých osôb

          Právny základ

          Čl. 6 ods. 1 písm. c), v súlade s čl. 15 až 22 a 34 Nariadenia Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) 2016/679 o ochrane fyzických osôb  pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov

          Kategórie príjemcov

          • orgány štátnej správy, verejnej moci a verejnej správy podľa príslušných právnych predpisov

          Cezhraničný prenos os. údajov

          Neuskutočňuje sa

          Lehoty na vymazanie os. údajov

          1 rok odo dňa vybavenia žiadosti

          Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania

          Neuskutočňuje sa

          Kategórie dotknutých osôb  

          fyzická osoba, ktorá sa ako dotknutá osoba v rámci prevádzkovateľom vymedzených účelov obráti
          na prevádzkovateľa so žiadosťou uplatniť svoje práva


          Príloha č. 1 k Internému predpisu č.3/2016,  zo dňa 06.05.2016

           

           

          REGISTRATÚRNY PLÁN

           

           

           

           

          Registratúrna

          Názov vecnej skupiny

          Znak hodnoty

           

          značka

           

           

          Lehota uloženia

           

          RZ

          ZH - LU

           

           

          V    Všeobecná agenda

           

           

          VA

          Analýzy a rozbory a vyhodnotenia školského roka

           

           

          VA1

          Vlastné - ročné a dlhodobé

          A-5

           

          VA2

          Vlastné – krátkodobé

          5

           

          VA3

          Riadených organizácií

          5

           

          VB

          Projekty a programy školy

          A-10

           

          VC

          Koncepcia rozvoja školy

          A-10

           

          VD

          Delimitačné protokoly

          A-10

           

          VE

          Evidencie

          5

           

          VF

          Bežná korešpondencia

          3

           

          VG

          Sprístupnenie informácií v súlade so zákonom o slobodnom prístupe k informáciám

           

           

          VG1

          Poskytnutie informácie

          5

           

          VG2

          Rozhodnutie

          5

           

          VH

          Komisie

          5

           

          VI

          Metodická a koordinačná činnosť

          5

           

          VJ

          Petície

           

          A-10

           

          VK

          Kontroly

          10

           

          VL

          Sťažnosti, podnety, oznámenia

          10

           

          VM

          Indexy a registre

          A-10

           

          VN

          Registratúrny denník, denník spisov

          10

           

          VO

          Dokumentácia k vyraďovaciemu konaniu, (odovzdávacie zoznamy)

          A-10

           

          VP

          Preberacie zoznamy (spisy do registratúrneho strediska)

          1                      (po vyradení spisov)

           

          VR

          Výpožičné lístky

          1

           

          VS

          Súdne spory, dokumenty zmierovacieho konania, rozsudky

          10

           

          VV

          Štatistika

           

           

          VV1

          Ročná a dlhodobá

          A-5

           

          VV2

          Krátkodobá

          5

           

           

           

           

           

           

           

           

           

          A     Agenda riadenia

          AA

          Zriaďovacia listina (zmeny a dodatky)

          A

          (po zrušení)

          AB

          Štatút

          A-10

          AC

          Vnútorné  riadiace akty (príkazy, pracovný poriadok organizačný  poriadok, bezpečnostný poriadok, registratúrny poriadok, smernice,  pokyny)

          A-5

          (po strate platnosti)

          AD

          Rada školy

          A-10

          AE

          Porady a rokovania

           

          AE1

          Operatívne porady riaditeľa

          5

          AE2

          Pedagogická rada

          5

          AE3

          Rodičovské združenia (porady, zápisnice, dokumentácia)

          5

          AE4

          Školských poradní

          5

          AE5

          Predmetová komisia

          5

          AE6

          Metodické združenie

          5

          AF

          Dohody o spolupráci s inými orgánmi a organizáciami

          10

          AG

          Vyznamenania, ocenenia, diplomy a uznania udelené škole

          A-5

          AH

          Kolektívna zmluva

          A-5

          AI

          Kontrolná činnosť riaditeľa a zástupcu riaditeľa

           

          AI1

          Plán kontrolnej činnosti

          5

          AI2

          Hospitačný záznam

          5

          AJ

          Školská inšpekcia a štátny dozor (zápisnice, záznamy)

          A-5

           

           

          C   BOZP a OPP, Civilná obrana

          CA

          Úrazy

           

          CA1

          Ľahké

           

          5

          CA2

          Ťažké

           

          A-5

          CA3

          Doklady o pracovnej úrazovosti z hľadiska náhrad škôd spôsobených na zdraví

          5

          CA4

          Štatistické výkazy o úrazovosti žiakov

          5

          CA5

          Záznamy o úrazoch a ich prešetrení, záznamy z prešetrenia ťažkých a smrteľných úrazov

          5

          CB

          Dokumentácia školení, preškolení z oblasti OPP a BOZP

          5

          CD

          Protokoly o vykonaní dozoru, evidované karty ochranných pomôcok, kniha inštruktáží o BOZP

          5

          CE

          Dokumentácia BOZP

          5

          CO

          Civilná obrana

          5

           

           

          E   Publikačná činnosť

          EA

          Propagačné filmy, fotografické materiály viažuce sa ku škole

          5

          EB

          Časopisy vydané školou alebo školským zariadením

          A-5

          (1 výtlačok)

          EC

          Kronika školy

          A

           

           

           

          G    Ekonomická agenda

          GA

          Rozpočet

           

          GA1

          Vlastný

          A-10

          GA2

          Správy o čerpaní

          5

          GA3

          Zmeny, rozpočtové opatrenia

          5

          GA4

          Záverečný účet

          A-10

          GB

          Finančná kontrola

          10

          GU

          Účtovníctvo

           

          GU1

          Výkazy

          10

          GU2

          Účtovné doklady (faktúry, platobné poukazy, interné doklady bankové doklady, pokladničné doklady)

          10

          GU3

          Mzdy

           

          GU31

          Podklady pre zostavenie miezd

          5

          GU32

          Výplatné listiny

          10

          GU4

          Prihlásenia (odhlásenia) do zdravotnej a sociálnej poisťovne

          10

          GU5

          Daňové výkazy

          10

          GZ

          Zmluvy

           

          GZ1

          Kúpne, o výpožičke, nájomné, zámenné, o stravovaní, o dielo, o dotáciách, o sponzorstve, darovacie a iné

          10

          GZ2

          O prevode správy majetku štátu

          A-10

           

          L     Hospodárska agenda

          LA

          Verejné obstarávanie

          LA1

          Nadlimitné

          10

          LA2

          Podlimitné

          5

          LB

          Budovy (vlastné)

           

          LB1

          Stavebná a projektová dokumentácia

          A                    (po zrušení školy alebo školského           zariadenia)             

          LB2

          Opravy a údržba

          5

          LB3

          Investičná výstavba

          20

          LB4

          Register investícií

          5

          LD

          Delimitácie budov, priestorov a miestností, výpočtovej techniky a mot. Vozidiel

           

          LD1

          Základná evidencia

          A-10

          LD2

          Pomocná evidencia

          5

          LE

          Prihlášky, odhlášky – elektrická energia, plyn, komunálny odpad, voda

           5

          LF

          Hospodársko-finančné veci

           

          LF1

          Pohľadávky, fakturovanie

          10

          LF2

          Osobné motorové vozidlá – prevádzka

          5

          LF3

          Denník dispečera

          5

          LF4

          Administratívne dohody

          5

          LF5

          Telefón. stanice, fax, modem, TV, rozhlas, rádiostanice, noviny, časopisy

          5

          LF6

          Poštovné

          5

          LF7

          Kancelárska a iná technika

          5

          LF8

          Objednávky

          5

          LF9

          Doprava - jednotný vozový park

          5

          LF10

          Evidencia skladových zásob

          5

          LF11

          Sklad - príjem, výdaj

          5

          LI

          Inventarizácia

           

          LI1

          Základná evidencia budov a pozemkov

          A-10

          LI2

          Základná evidencia inventárneho zariadenia

          5

          LI3

          Pomocná evidencia – miestne zoznamy inventárnych predmetov

          5

          LI4

          Majetku a skladových zásob

          A-10

          LI5

          Inventárne karty hmotného majetku

          5

          LI6

          Ponuka prebytočného majetku

          5

          LI7

          Znalecké posudky

          5

          LI8

          Vyradenie majetku

          5

          LI9

          Likvidácia majetku

          5

          LK

          Koncesné obstarávanie

           

          LK1

          Vyhlásenie verejného výberového konania

          5

          LK2

          Priame zadanie

          5

          LK3

          Udelenie a odňatie koncesie

          5

          LK4

          Neudelenie koncesie

          5

          LK5

          Previerky

          5

          LP

          Poistenie

           

          LP1

          Zmluvy

          5

          LP2

          Likvidácia škody

          5

           

          P   Personálna agenda

          PA

          Osobný spis zamestnanca – obsahuje platový dekrét,

          70                   (od narodenia)

           

          menovací dekrét,...

          PB

          Rozbory klasifikačnej štruktúry a stavu zamestnancov

          A-10

          PD

          Dovolenky

          3

          PE

          Dochádzka, evidencia pracovného času

          3

          PF

          Žiadosti o prijatie do zamestnania a ich odpovede

          5

          PG

          Dokumentácia k výberovému konaniu

          5

          PH

          Mzdové listy

          70

          (od narodenia)

          PI

          Starostlivosť o zamestnanca (životné jubileá, rekreácie,...)

          5

          PJ

          Dohody (o vykonaní práce, o brigádnickej činnosti) – od r. 2013 súčasť osobného spisu

           70

          (od narodenia)

          PK

          Ďalšie vzdelávanie zamestnancov (plán, záznamy)

          5

          PL

          Hmotná núdza

          10

           

           

           

           

          S    Výchovno - vzdelávací proces

          SA

          Triedna kniha

          10

          SB

          Triedny výkaz

          60                   (od narodenia)

          SC

          Katalógový list žiaka

          60                   (od narodenia)

          SD

          Školský vzdelávací/výchovný program

           

          SD1

          Učebné/výchovné plány

          A-10

          SD2

          Učebné/výchovné osnovy

          A-10

          SD3

          Vzdelávacie/výchovné štandardy

          A-10

          SD4

          Tematické výchovné/vzdelávacie plány

          5

          SE

          Protokol o maturitnej skúške

          A-20

          SF

          Protokol o záverečnej skúške

          A-20

          SG

          Protokol o absolutóriu

          A-20

          SH

          Protokol o komisionálnych skúškach

          A-20

          SI

          Protokol o štátnej jazykovej skúške

          A-20

          SJ

          Denný záznam školského zariadenia

          10

          SK

          Plán výchovno-vzdelávacej činnosti

          10

          SL

          Plán práce školy

          10

          SM

          Rozvrh hodín

          5

          SN

          Školský poriadok

          A-10

          SO

          Galéria úspechov školy (olympiády, súťaže)

          A-5

          SP

          Súťaže (výsledky, programovo-organizačné zabezpečenie)

          5

          SQ

          Povinne voliteľné predmety

          5

          SR

          Účelové cvičenia, didaktické hry

          5

          SS

          Nepovinné predmety

          5

          ST

          Vysvedčenia

           

          ST1

          Neprevzaté vysvedčenia

          5

          ST2

          Nostrifikácia

          5

          ST3

          Agenda k odpisom vysvedčení, neprevzaté odpisy z vysvedčení

          5

          SU

          Poukazy

           

          SU1

          Vzdelávacie

          5

          SU2

          Kultúrne

          5

          SV

          Denník evidencie odborného výcviku

          10

          SW

          Rekvalifikačné kurzy

          5

          SX

          Školský klub detí (triedna kniha, prehľad)

          5

           

          Y     Informatika

          YP

          Programové vybavenie – inštalácia, licencie, údržba

           5

          YS

          Školenia a semináre

          5

          YT

          Technické vybavenie školy – doklady, zmluvy, reklamácie

           

           

           

           

          Z   Žiacke veci

          ZA

          Dokumentácia žiaka

           

          ZA1

          Osobný spis žiaka

          10

          ZA2

          Návrh na prijatie žiaka so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami

          5 (po ukončení štúdia)

          ZA3

          Zdravotný záznam žiaka, správa zo psychologického alebo špeciálnopedagogického vyšetrenia

          20                   (od posledného poskytnutia zdravotnej starostlivosti)

          ZA4

          Písomné vyjadrenie ku školskému začleneniu

          5 (po ukončení štúdia)

          ZA5

          Individuálny výchovno-vzdelávací program individuálne začleneného žiaka

          5 (po ukončení štúdia)

          ZB

          Klasifikácia prospechu a správania žiakov (úľavy z dochádzky, ospravedlnenky, nedbalá dochádzka, napomínanie)

          5

          ZC

          Prijímacie konanie (zápisnica, dokumentácia, rozhodnutia)

          5

          ZD

          Trestné činy žiakov, škody spôsobené žiakmi

          10

          ZE

          Organizačné zabezpečenie hromadných školských akcií

          5

          ZF

          Štúdium žiaka v zahraničí

          5                     (po ukončení štúdia)

          ZG

          Zahraniční študenti

          5

          ZH

          Prerušenie štúdia, individuálny študijný plán

          5

          ZI

          Vylúčenie zo štúdia

          10

          ZJ

          Písomné práce žiakov

          3

          ZK

          Záujmové útvary, krúžky

          5

          ZL

          Zaradenie podľa odborných činností

          5

          ZM

          Štipendiá

          10

          ZN

          Maturitné skúšky

           

          ZN1

          Organizácia

          5

          ZN2

          Písomné práce

          5

          ZN3

          Praktické maturitné skúšky

          5

          ZO

          Monitoring

          5

          ZP

          Prestupy žiakov

          5