• ZÁSADY OCHRANY OSOBNÝCH ÚDAJOV

      • Stredná odborná škola hotelová, Horný Smokovec 26, 062 01 Vysoké Tatry,

        IČO: 00 893 552

        kontaktné údaje: 052/442 2865, hotelovatatry@mail.telekom.sk,

        sos-smokovec.edupage.org

        __________________________________________________________________

        ako prevádzkovateľ informačného systému zverejňuje za účelom dodržiavania spravodlivosti                     a transparentnosti voči dotknutým osobám toto vyhlásenie o ochrane osobných údajov pod názvom

         

        ZÁSADY OCHRANY OSOBNÝCH ÚDAJOV

        v zmysle článku 13 a príslušných recitálov Nariadenia Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) 2016/679 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov (ďalej len „Nariadenie“) a zákona NR SR č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov

        a o zmene a doplnení niektorých zákonov (ďalej len „zákon o ochrane osobných údajov“)

         

        Účelmi spracúvania osobných údajov sú dôvody, pre ktoré sa spracúvajú osobné údaje dotknutých osôb (zamestnancov, žiakov, žiadateľov, sťažovateľov a podobne) v našich informačných systémoch na presne určených právnych základoch. Účely sú konkrétne určené, výslovne uvedené a oprávnené, pričom pri spracúvaní osobných údajov dotknutých osôb dodržiavame zásadu zákonnosti podľa článku 6 a 9 Nariadenia (jednotlivé účely a právne základy sú uvedené v prílohe týchto Zásad ochrany osobných údajov).

         

        Dotknuté osoby, o ktorých sú spracúvané osobné údaje v našich informačných systémoch                       pre konkrétne vymedzené účely si môžu uplatniť písomne alebo elektronicky nasledovné práva:

        1. Právo na prístup k osobným údajom – ide o právo získať potvrdenie o tom, či sa spracúvajú Vaše osobné údaje ako aj právo získať prístup k týmto údajom, a to v rozsahu účelov a doby spracúvania, kategórie dotknutých osobných údajov, okruhu príjemcov, o postupe v každom automatickom spracúvaní, prípadne o následkoch takéhoto spracúvania. Ako prevádzkovateľ máme právo použiť všetky primerané opatrenia na overenie totožnosti dotknutej osoby, ktorá žiada o prístup k údajom, najmä v súvislosti s online službami                    a identifikátormi (článok 15, recitál 63, 64 Nariadenia).
        2. Právo na opravu nesprávnych a doplnenie neúplných osobných údajov (článok 16, recitál 65 Nariadenia).
        3. Právo na výmaz – „zabudnutie“ tých osobných údajov, ktoré už nie sú potrebné na účely, na ktoré sa získali a spracúvali; pri odvolaní súhlasu, na základe ktorého sa spracúvanie vykonáva; pri nezákonnom spracúvaní; ak sa osobné údaje získavali v súvislosti s ponukou informačnej spoločnosti (pri deťoch), a to za naplnenia podmienok uvedených v článku 17, recitál 65, 66  Nariadenia.
        4. Právo na obmedzenie spracúvania je možné uplatniť, ak ako dotknutá osoba napadnete správnosť osobných údajov a ostatných náležitostí v zmysle článku 18, recitálu 67 Nariadenia, a to formou dočasného presunutia vybraných osobných údajov do iného systému spracúvania, zamedzenia prístupu používateľov k vybraných osobným údajov alebo dočasné odstránenie spracúvania.
        5. Právo na prenosnosť osobných údajov je právo Vami poskytnuté osobné údaje do našich informačných systémov na základe súhlasu alebo plnenia zmluvy preniesť k ďalšiemu prevádzkovateľovi v štruktúrovanom, bežne používanom a strojovo čitateľnom formáte, pokiaľ je to technicky možné aj za naplnenia podmienok článku 20, recitálu 68 Nariadenia v prípade, ak sa spracúvanie vykonáva automatizovanými prostriedkami. Uplatňovaním tohto práva nie je dotknutý článok 17 Nariadenia. Právo na prenosnosť údajov sa nevzťahuje na spracúvanie nevyhnutné na splnenie úlohy realizovanej vo verejnom záujme alebo pri výkone verejnej moci zverenej nám ako prevádzkovateľovi.
        6. Bez toho, aby boli dotknuté akékoľvek iné správne alebo súdne prostriedky nápravy, máte ako dotknutá osoba právo podať v zmysle článku 77 Nariadenia sťažnosť Úradu                        na ochranu osobných údajov SR, ak sa domnievate, že spracúvanie osobných údajov, ktoré sa Vás týkajú, je v rozpore s Nariadením alebo zákonom o ochrane osobných údajov.

         

        Ako dotknutá osoba máte tiež právo kedykoľvek namietať z dôvodov týkajúcich sa konkrétnej situácie proti spracúvaniu Vašich osobných údajov, ktoré sú nevyhnutné na splnenie úlohy realizovanej vo verejnom záujme alebo pri výkone verejnej moci zverenej nám ako prevádzkovateľovi a taktiež ak je spracúvanie nevyhnutné na účely oprávnených záujmov, ktoré sledujeme ako prevádzkovateľ alebo tretia strana (okrem spracúvania vykonávanom orgánmi verejnej moci pri plnení ich úloh), s výnimkou prípadov, keď nad takýmito záujmami prevažujú Vaše záujmy alebo základné práva a slobody ako dotknutej osoby, ktoré si vyžadujú ochranu osobných údajov (najmä ak je dotknutou osobou dieťa).

         

        Stredná odborná škola hotelová, Horný Smokovec 26, 062 01 Vysoké Tatry prijala ako prevádzkovateľ informačného systému všetky primerané personálne, organizačné a technické opatrenia za účelom maximálnej ochrany Vašich osobných údajov s cieľom v čo najväčšej miere znížiť riziko ich zneužitia, úniku a podobne. V zmysle našej povinnosti vyplývajúcej z článku 34 Nariadenia Vám ako dotknutým osobám oznamujeme, že ak nastane situácia, že ako prevádzkovateľ porušíme ochranu Vašich osobných údajov spôsobom, ktorým pravdepodobne povedie k vysokému riziku pre práva a slobody fyzických osôb, bez zbytočného odkladu Vám túto skutočnosť oznámime.

         

        UPOZORNENIE: z dôvodu dodržiavania zásady minimalizácie sú všetky Vami poskytnuté osobné údaje nevyhnutnou zákonnou alebo zmluvnou požiadavkou pre naplnenie účelu ich spracúvania. Neposkytnutie povinných údajov nevyhnutných na uzatvorenie zmluvy môže mať za následok neuzavretie zmluvného vzťahu.

         

        V prípade akýchkoľvek otázok súvisiacich s ochranou Vašich osobných údajov vrátane uplatnenia Vašich práv v zmysle Nariadenia a zákona o ochrane osobných údajov Vás prosíme, aby ste nás kontaktovali na našu mailovú adresu hotelovatatry@mail.telekom.sk alebo číslo 052/442 2865

        alebo sa obráťte na našu externú zodpovednú osobu, spoločnosť spoločnosť CUBS plus, s.r.o., Masarykova 21, 040 01  Košice, kontakt: oou@cubsplus.sk

         

         

        Príloha k Zásadám ochrany osobných údajov

        1 PERSONÁLNA AGENDA ZAMESTNANCOV

        Účel spracúvania osobných údajov

         

        Plnenie povinností zamestnávateľa súvisiacich s pracovným pomerom, štátnozamestnaneckým pomerom alebo obdobným vzťahom (napríklad na základe dohôd o prácach vykonávaných mimo pracovného pomeru) vrátane agendy pracovnej zdravotnej služby, agendy zvyšovania kvalifikácie zamestnancov a predzmluvných vzťahov. V rámci predmetného informačného systému dochádza k plneniu hlavného účelu aj prostredníctvom:

        a)  vedenia osobnej agendy zamestnancov v pracovnoprávnom pomere alebo inom obdobnom právnom vzťahu,

        b)  spracúvania agendy prijímania zamestnancov                        do pracovného pomeru a skončenia pracovného pomeru,

        c)  spracúvania potrebných štatistických výkazov, 

        d)  komplexné zabezpečenie primárnej starostlivosti                       o zdravie zamestnancov na pracovisku v zmysle platnej legislatívy z dôvodu prevencie chorôb z povolania, pracovných úrazov    a udržanie pracovnej a funkčnej spôsobilosti zamestnancov v priebehu ich zamestnania (práceschopnosti).

        Názov informačného systému 

        Personálna agenda zamestnancov

        Právny základ

        Personalistika:

        Právnym základom spracúvania osobných údajov je Ústava Slovenskej republiky, zákon NR SR č. 311/2001 Z. z. Zákonník práce v znení neskorších predpisov, zákon NR SR
        č. 552/2003 Z. z. o výkone prác vo verejnom záujme v znení neskorších predpisov, zákon NR SR č. 553/2003
        Z. z. o odmeňovaní niektorých zamestnancov pri výkone práce vo verejnom záujme a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, zákon NR SR
        č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov v znení neskorších predpisov, zákon NR SR č. 563/2009 Z. z. o správe daní (daňový poriadok) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, zákon NR SR č. 461/2003
        Z. z. o sociálnom poistení v znení neskorších predpisov, zákon NR SR č. 600/2003 Z. z. o prídavku na dieťa
        a o zmene a doplnení zákona NR SR č. 461/2003 Z. z.
        o sociálnom poistení v znení neskorších predpisov, zákon
        NR SR č. 462/2003 Z. z. o náhrade príjmu pri dočasnej pracovnej neschopnosti zamestnanca a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, zákon
        NR SR č. 580/2004 Z. z. o zdravotnom poistení a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, zákon NR SR č. 650/2004 Z. z.  o doplnkovom dôchodkovom sporení v znení neskorších predpisov, zákon NR SR                                         č. 448/2008 Z. z. o sociálnych službách v znení neskorších predpisov, zákon NR SR č. 5/2004 Z. z. o službách zamestnanosti v znení neskorších predpisov, zákon NR SR č. 82/2005 Z. z. o nelegálnej práci a nelegálnom zamestnávaní v znení neskorších predpisov, zákon o ochrane osobných údajov a súvisiace právne predpisy v platnom znení, zákon NR SR č. 152/1994 Z. z. o sociálnom fonde a o zmene a doplnení zákona NR SR č. 286/1992 Zb. o daniach z príjmov v znení neskorších predpisov, zákon
        NR SR č. 43/2004 Z. z. o starobnom dôchodkovom sporení, zákonom NR SR č. 570/2005 Z. z. o brannej povinnosti, zákonom NR SR č. 42/1994 Z. z. o civilnej ochrane obyvateľov v znení neskorších predpisov, zákonom NR SR
        č. 314/2001 Z. z. o ochrane pred požiarmi, zákonom NR SR č. 124/2006 Z. z. o bezpečnosti a ochrane zdravia pri práci, zákonom č. 355/2007 Z. z. o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia a súvisiacimi právnymi predpismi, zákonom č. 179/2011 Z. z. o hospodárskej mobilizácii
        a o zmene a doplnení zákona č. 387/2002 Z. z. o riadení štátu v krízových situáciách mimo času vojny a vojnového stavu v znení neskorších predpisov.

        Pracovná zdravotná služba: zákon č. 577/2004 Z. z.                     o rozsahu zdravotnej starostlivosti uhrádzanej na základe verejného zdravotného poistenia a o úhradách za služby súvisiace s poskytovaním zdravotnej starostlivosti v znení neskorších predpisov, zákon č. 578/2004 Z. z.                                  o poskytovateľoch zdravotnej starostlivosti, zdravotníckych pracovníkoch, stavovských organizáciách v zdravotníctve                   a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, vyhláška Ministerstva zdravotníctva Slovenskej republiky č. 448/2007 Z. z. o podrobnostiach o faktoroch práce a pracovného prostredia vo vzťahu ku kategorizácii prác z hľadiska zdravotných rizík  a o náležitostiach návrhu na zaradenie prác do kategórií, Vyhláška Ministerstva zdravotníctva Slovenskej republiky č. 208/2014 Z. z.                     o podrobnostiach o rozsahu a náplni výkonu pracovnej zdravotnej služby, o zložení tímu odborníkov, ktorí ju vykonávajú a o požiadavkách na ich odbornú spôsobilosť.

         

        Kategórie príjemcov

        Sprostredkovateľ na spracúvanie agendy pracovnej zdravotnej služby, orgány verejnej moci, štátnej a verejnej správy podľa príslušných právnych predpisov, Zdravotné poisťovne, doplnkové dôchodkové sporiteľne, doplnkové správcovské spoločnosti.

        Cezhraničný prenos os. údajov

        Neuskutočňuje sa

        Lehoty na vymazanie os. údajov

        Lehoty na vymazanie sa riadia Registratúrnym plánom

        Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania

         

        Neuskutočňuje sa

        Kategórie dotknutých osôb  

        uchádzači o zamestnanie, zamestnanci, manželia alebo manželky zamestnancov, vyživované deti zamestnancov, rodičia vyživovaných detí zamestnancov, blízke osoby, bývalí zamestnanci

        2 MZDOVÁ AGENDA ZAMESTNANCOV

        Účel spracúvania osobných údajov

         

        Plnenie povinností zamestnávateľa súvisiacich s pracovným pomerom, štátnozamestnaneckým pomerom alebo obdobným vzťahom (napríklad na základe dohôd o prácach vykonávaných mimo pracovného pomeru). V rámci predmetného informačného systému dochádza k plneniu hlavného účelu aj prostredníctvom:

        a)  spracúvania potrebných štatistických výkazov, 

        b)  realizovania spracúvania miezd a vedenia príslušnej evidencie v zmysle mzdových predpisov,

        c)  vykonávania zrážky zo mzdy voči štátu a iným subjektom podľa príslušných zákonov,

        d)  prípravy podklady pre tvorbu rozpočtu v oblasti miezd,

        e)  vedenia mzdovej agendy zamestnancov prevádzkovateľa IS pre účely pracovnoprávne,  mzdové a pre účely nemocenského, zdravotného a sociálneho zabezpečenia a dane z príjmov zo závislej činnosti fyzických osôb v pracovnom pomere v zmysle Zákonníka práce a vedenia agendy pre potreby ich odmeňovania a s tým súvisiace úkony.

        Názov informačného systému 

        Mzdová agenda zamestnancov

        Právny základ

        Mzdy:

        Právnym základom spracúvania osobných údajov je Ústava Slovenskej republiky, zákon NR SR č. 311/2001 Z. z. Zákonník práce v znení neskorších predpisov, zákon NR SR
        č. 552/2003 Z. z. o výkone prác vo verejnom záujme v znení neskorších predpisov, zákon NR SR č. 553/2003
        Z. z. o odmeňovaní niektorých zamestnancov pri výkone práce vo verejnom záujme a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, zákon NR SR
        č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov v znení neskorších predpisov, zákon NR SR č. 563/2009 Z. z. o správe daní (daňový poriadok) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, zákon NR SR č. 461/2003
        Z. z. o sociálnom poistení v znení neskorších predpisov, zákon NR SR č. 600/2003 Z. z. o prídavku na dieťa
        a o zmene a doplnení zákona NR SR č. 461/2003 Z. z.
        o sociálnom poistení v znení neskorších predpisov, zákon NR SR č. 462/2003 Z. z. o náhrade príjmu pri dočasnej pracovnej neschopnosti zamestnanca a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, zákon NR SR č. 580/2004 Z. z. o zdravotnom poistení a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, zákon NR SR č. 650/2004 Z. z.  o doplnkovom dôchodkovom sporení v znení neskorších predpisov, zákon NR SR                                         č. 448/2008 Z. z. o sociálnych službách v znení neskorších predpisov, zákon NR SR č. 5/2004 Z. z. o službách zamestnanosti v znení neskorších predpisov, zákon NR SR č. 82/2005 Z. z. o nelegálnej práci a nelegálnom zamestnávaní v znení neskorších predpisov, zákon o ochrane osobných údajov a súvisiace právne predpisy v platnom znení, zákon NR SR č. 152/1994 Z. z. o sociálnom fonde a o zmene a doplnení zákona NR SR č. 286/1992 Zb. o daniach z príjmov v znení neskorších predpisov, zákon
        NR SR č. 43/2004 Z. z. o starobnom dôchodkovom sporení, zákonom NR SR č. 570/2005 Z. z. o brannej povinnosti, zákonom NR SR č. 42/1994 Z. z. o civilnej ochrane obyvateľov v znení neskorších predpisov, zákonom NR SR
        č. 314/2001 Z. z. o ochrane pred požiarmi, zákonom NR SR č. 124/2006 Z. z. o bezpečnosti a ochrane zdravia pri práci, zákonom č. 355/2007 Z. z. o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia a súvisiacimi právnymi predpismi, zákonom č. 179/2011 Z. z. o hospodárskej mobilizácii
        a o zmene a doplnení zákona č. 387/2002 Z. z. o riadení štátu v krízových situáciách mimo času vojny a vojnového stavu v znení neskorších predpisov.

         

        Kategórie príjemcov

        orgány verejnej moci, štátnej a verejnej správy podľa príslušných právnych predpisov, Zdravotné poisťovne, doplnkové dôchodkové sporiteľne, doplnkové správcovské spoločnosti.

        Cezhraničný prenos os. údajov

        Neuskutočňuje sa

        Lehoty na vymazanie os. údajov

        Lehoty na vymazanie sa riadia Registratúrnym plánom

        Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania

         

        Neuskutočňuje sa

        Kategórie dotknutých osôb  

        uchádzači o zamestnanie, zamestnanci, manželia alebo manželky zamestnancov, vyživované deti zamestnancov, rodičia vyživovaných detí zamestnancov, blízke osoby, bývalí zamestnanci

        3 AGENDA BOZP ZAMESTNANCOV

        Účel spracúvania osobných údajov

         

        Plnenie povinností zamestnávateľa súvisiacich s pracovným pomerom, štátnozamestnaneckým pomerom alebo obdobným vzťahom (napríklad na základe dohôd o prácach vykonávaných mimo pracovného pomeru) vrátane agendy bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci. V rámci predmetného informačného systému dochádza k plneniu hlavného účelu aj prostredníctvom komplexného zabezpečenia BOZP a s tým súvisiace úkony ako vedenie evidencie a registrácie pracovných úrazov, ako aj evidencia z vykonaných kontrol dodržiavania predpisov BOZP, školení zamestnancov a podobne.

        Názov informačného systému 

        Agenda BOZP zamestnancov

        Právny základ 

        BOZP: zákon č. 124/2006 Z. z. o bezpečnosti                       a ochrane zdravia pri práci a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, Vyhláška č. 500/2006 Z. z. MPSVaR, ktorou sa ustanovuje vzor Záznamu                         o registrovanom pracovnom úraze, zákon NR SR                       č. 314/2001 Z. z. o ochrane pred požiarmi, v znení neskorších predpisov a jeho vykonávacie predpisy.

         

        Kategórie príjemcov

        Sprostredkovateľ na BOZP, orgány verejnej moci, štátnej a verejnej správy podľa príslušných právnych predpisov, Zdravotné poisťovne, doplnkové dôchodkové sporiteľne, doplnkové správcovské spoločnosti.

        Cezhraničný prenos os. údajov

        Neuskutočňuje sa

        Lehoty na vymazanie os. údajov

        Lehoty na vymazanie sa riadia Registratúrnym plánom

        Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania

         

        Neuskutočňuje sa

        Kategórie dotknutých osôb  

        uchádzači o zamestnanie, zamestnanci, manželia alebo manželky zamestnancov, vyživované deti zamestnancov, rodičia vyživovaných detí zamestnancov, blízke osoby, bývalí zamestnanci

        4 EKONOMICKO-ÚČTOVNÁ AGENDA

        Účel spracúvania osobných údajov

         

        Účelom spracúvania osobných údajov je spracúvanie objednávok, došlých faktúr a fakturácia odberateľom, styk
        s bankou, vedenie pokladne, zabezpečovanie hotovostných príjmov a výdavkov, skladové hospodárstvo, evidencia investičného majetku (vrátane automatického odpisovania) a drobného majetku, vedenie jednoduchého/podvojného účtovníctva organizácie.

        Názov informačného systému 

        Ekonomicko-účtovný

        Právny základ

        Zákon č. 431/2002 Z. z. o účtovníctve v znení neskorších predpisov, zákon č. 222/2004 Z. z. o dani z pridanej hodnoty v znení neskorších predpisov, zákon č. 18/2018
        Z. z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov, zákon č. 145/1995 Z. z. o správnych poplatkoch v znení neskorších predpisov, zákon č. 40/1964 Zb. Občiansky zákonník v znení neskorších predpisov, zákon č. 152/1994 Z. z. o sociálnom fonde a o zmene a doplnení zákona č. 286/1992 Zb. o daniach z príjmov v znení neskorších predpisov, zákon č. 311/2001 Z. z. Zákonník práce v znení neskorších predpisov, zákon č. 400/2009 Z. z. o štátnej službe a o zmene a doplnení niektorých zákonov
        v znení neskorších predpisov, zákon č. 513/1991 Zb. Obchodný zákonník v znení neskorších predpisov, zákon
        č. 583/2004 Z. z. o rozpočtových pravidlách územnej samosprávy a o zmene a doplnení niektorých zákonov

        Kategórie príjemcov

        Orgány verejnej moci podľa príslušných právnych predpisov, zriaďovateľ.

        Cezhraničný prenos os. údajov

        Neuskutočňuje sa

        Lehoty na vymazanie os. údajov

        Lehoty na vymazanie sa riadia Registratúrnym plánom

        Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania

        Neuskutočňuje sa

        Kategórie dotknutých osôb  

        fyzické osoby – zamestnanci prevádzkovateľa, dodávatelia a odberatelia – fyzické osoby, zamestnanci dodávateľov a odberateľov, zástupcovia dodávateľov a odberateľov

        5 EVIDENCIA UCHÁDZAČOV O ZAMESTNANIE

        Účel spracúvania osobných údajov

         

        Účelom spracúvania osobných údajov v rámci predmetnej agendy je vedenie databázy uchádzačov o zamestnanie,
        ktorí prevádzkovateľovi IS zaslali žiadosti o prijatie do zamestnania, a to dobrovoľne, bez vypísaného výberového konania
        .

        Názov informačného systému 

        IS Evidencia uchádzačov o zamestnanie

         

        Právny základ

        Súhlas dotknutej osoby podľa článku 6 ods. 1 písm. a) Nariadenia a zákona o ochrane osobných údajov, pričom dotknutá osoba má právo kedykoľvek odvolať svoj súhlas. Odvolanie súhlasu nemá vplyv na zákonnosť spracúvania vychádzajúceho zo súhlasu pred jeho odvolaním.

        Kategórie príjemcov

        Nie sú.

        Cezhraničný prenos os. údajov

        Neuskutočňuje sa

        Lehoty na vymazanie os. údajov

        Lehoty na vymazanie sa riadia Registratúrnym plánom

        Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania

        Neuskutočňuje sa

        Kategórie dotknutých osôb  

        Uchádzači o zamestnanie

        6 EVIDENCIA ŽIAKOV STREDNEJ ODBORNEJ ŠKOLY

        Účel spracúvania osobných údajov

         

        Účelom spracúvania osobných údajov je vedenie evidencie o žiakoch strednej odbornej školy, ktorá pripravuje žiakov

        v najmenej dvojročnom a najviac päťročnom vzdelávacom programe príslušného odboru vzdelávania. Vzdelávacie programy strednej odbornej školy sú zamerané predovšetkým na výkon povolaní a odborných činností
        a môžu pripravovať aj na ďalšie štúdium. Stredná odborná škola zabezpečuje žiakom teoretické vyučovanie a praktické vyučovanie.

        Názov informačného systému 

        Evidencia žiakov strednej odbornej školy

        Právny základ

        Spracúvanie osobných údajov je povolené Ústavou SR, zákonom NR SR č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov
        v znení neskorších predpisov, Vyhláškou Ministerstva školstva Slovenskej republiky č. 326/2008 Z. z. o druhoch
        a náležitostiach vysvedčení a ostatných školských tlačív vrátane spôsobov ich evidencie a uloženia, Vyhláškou Ministerstva školstva Slovenskej republiky č. 320/2008 Z. z. o základnej škole v znení vyhlášky č. 224/2011 Z. z., zákonom NR SR č. 36/2005 Z. z. o rodine a o zmene
        a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, zákonom NR SR č. 596/2003 Z. z. o štátnej správe
        v školstve a školskej samospráve a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, zákonom NR SR č. 540/2001 Z. z. o štátnej štatistike a súvisiacimi platnými právnymi predpismi.

        Kategórie príjemcov

        Sprostredkovateľ na spracúvanie agendy žiakov, sprostredkovateľ na poskytnutie serverov a IT služieb, orgány verejnej moci podľa príslušných právnych predpisov, Školské výpočtové stredisko, Okresný úrad – odbor školstva, Spádová škola v prípade, ak je žiak zapísaný
        na inú než spádovú školu, Centrálny register detí, žiakov
        a poslucháčov, Ústav informácii a prognóz školstva,
        zriaďovateľ, Centrum vedecko – technických informácií, iné oprávnené subjekty verejnej moci/správy na základe osobitného predpisu.

        Cezhraničný prenos os. údajov

        Neuskutočňuje sa

        Lehoty na vymazanie os. údajov

        Lehoty na vymazanie sa riadia Registratúrnym plánom

        Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania

        Neuskutočňuje sa

        Kategórie dotknutých osôb  

        • zákonní zástupcovia žiakov, pri zápise žiaka do školy,
        • žiaci školy a zákonní zástupcovia.

        7 PROPAGÁCIA PREVÁDZKOVATEĽA

        Účel spracúvania osobných údajov

         

                           

        Spracovanie osobných údajov za účelom propagácie prevádzkovateľa, zverejňovania fotografií zamestnancov
        a žiakov so zámerom budovať jeho dobré meno, propagovať prevádzkovateľa na jeho webovom sídle, vo vnútorných priestoroch, na sociálnych sieťach a na rôznych akciách mimo školy so zámerom budovať jeho dobré meno
        .

        Názov informačného systému 

        IS Propagácia prevádzkovateľa

        Právny základ

        Súhlas dotknutej osoby podľa článku 6 ods. 1 písm. a) Nariadenia a zákona o ochrane osobných údajov, pričom dotknutá osoba má právo kedykoľvek odvolať svoj súhlas. Odvolanie súhlasu nemá vplyv na zákonnosť spracúvania vychádzajúceho zo súhlasu pred jeho odvolaním.

        Kategórie príjemcov

        Nie sú.

        Cezhraničný prenos os. údajov

        Neuskutočňuje sa

        Lehoty na archiváciu os. údajov

        Lehoty na vymazanie sa riadia Registratúrnym plánom

        Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania

        Neuskutočňuje sa

        Kategórie dotknutých osôb  

        • žiaci školy,
        • zákonní zástupcovia žiakov,
        • zamestnanci prevádzkovateľa IS.

        8 FOTOGRAFIE A VIDEOZÁZNAMY Z VEREJNÝCH PODUJATÍ

        Účel spracúvania osobných údajov

         

        Spracovanie osobných údajov za účelom propagácie prevádzkovateľa, zverejňovania fotografií a videozáznamov so zámerom budovať jeho dobré meno, propagovať prevádzkovateľa na jeho webovom sídle, vo vnútorných priestoroch, na sociálnych sieťach so zámerom budovať jeho dobré meno.

        Názov informačného systému 

        IS Fotografie z verejných akcií

        Právny základ

        Oprávnený záujem v zmysle článku 6 ods. 1 písm. f) Nariadenia.

        Kategórie príjemcov

        Nie sú.

        Cezhraničný prenos os. údajov

        Neuskutočňuje sa

        Lehoty na archiváciu os. údajov

        Lehoty na vymazanie sa riadia Registratúrnym plánom

        Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania

        Neuskutočňuje sa 

        Kategórie dotknutých osôb  

        Účastníci verejných podujatí.

        9 ZMLUVNÉ VZŤAHY

        Účel spracúvania osobných údajov

         

        Účelom spracúvania osobných údajov v rámci predmetnej agendy je príprava a vedenie zmluvných vzťahov v oblasti prenájmu nehnuteľného majetku  prevádzkovateľa fyzickým osobám. 

        Názov informačného systému 

        Zmluvné vzťahy – prenájom priestorov

        Právny základ

        Spracúvanie osobných údajov je povolené Ústavou Slovenskej republiky, Občianskym zákonníkom, Obchodným zákonníkom a  súvisiacimi právnymi predpismi

        Kategórie príjemcov

        Orgány verejnej moci podľa príslušných právnych predpisov, zriaďovateľ.

        Cezhraničný prenos os. údajov

        Neuskutočňuje sa

        Lehoty na vymazanie os. údajov

        Lehoty na vymazanie sa riadia Registratúrnym plánom

        Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania

        Neuskutočňuje sa

        Kategórie dotknutých osôb  

        • zmluvná strana – fyzická osoba

         

         

        10 VEREJNÉ OBSTARÁVANIE

        Účel spracúvania osobných údajov

         

        Účelom spracúvania osobných údajov v rámci predmetnej agendy je vedenie evidencie o fyzických osobách (najmä konateľoch právnických osôb), ktoré sa zo zákona zúčastnili verejného obstarávania na zabezpečenie a obstaranie tovarov, prác a služieb.

        Názov informačného systému 

        IS Verejné obstarávanie

        Právny základ

        Spracúvanie osobných údajov je povolené zákonom NR SR č. 25/2006 Z. z. o verejnom obstarávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov.

        Kategórie príjemcov

        Nie sú.

        Cezhraničný prenos os. údajov

        Neuskutočňuje sa

        Lehoty na vymazanie os. údajov

        Lehoty na vymazanie sa riadia Registratúrnym plánom

        Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania

        Neuskutočňuje sa

        Kategórie dotknutých osôb  

        • účastníci verejného obstarávania – fyzické osoby
        • zástupcovia právnických osôb účastných verejného obstarávania

        11 KAMEROVÝ SYSTÉM MONITORUJÚCI PRIESTORY PRÍSTUPNÉ VEREJNOSTI

        Účel spracúvania osobných údajov

         

        Účelom spracúvania osobných údajov v rámci predmetnej agendy je monitorovanie priestorov prístupných verejnosti z dôvodu ochrany majetku a zdravia.

        Názov informačného systému 

        IS Kamerový systém monitorujúci priestory prístupné verejnosti

         

        Právny základ

        Oprávnený záujem v zmysle článku 6 ods. 1 písm. f) Nariadenia. Hlavným oprávneným záujmom je ochrana majetku a bezpečnosti prevádzkovateľa a dotknutých osôb

        Kategórie príjemcov

        Orgány verejnej moci podľa príslušných právnych predpisov

        Cezhraničný prenos os. údajov

        Neuskutočňuje sa

        Lehoty na vymazanie os. údajov

        14 dní

        Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania

        Neuskutočňuje sa

        Kategórie dotknutých osôb  

        • fyzické osoby, ktoré vstúpili do priestorov prevádzkovateľa, ktoré sú prístupné verejnosti
        • samotná verejnosť

        12 ŠTIPENDIÁ

        Účel spracúvania osobných údajov

         

        Hlavným účelom spracúvania osobných údajov
        v predmetnom informačnom systéme Štipendiá
        je spracúvanie osobných údajov žiadateľov o priznanie stredoškolského štipendia a ich zákonných zástupcov.

        Názov informačného systému 

        IS Štipendiá

        Právny základ

        Spracúvanie osobných údajov je povolené §149 školského zákona NR SR č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov, zákon NR SR  601/2003  Z. z. o životnom minime a o zmene a doplnení niektorých zákonov, zákonom NR SR 600/2003 Z. z. o prídavku na dieťa a o zmene a doplnení zákona
        č. 461/2003 Z. z. o sociálnom poistení, zákonom NR SR 36/2005 o rodine a o zmene a doplnení niektorých zákonov, zákonom NR SR 417/2013 Z. z. o pomoci v hmotnej núdzi
        a o zmene a doplnení niektorých zákonov, zákonom NR SR 595/2003 Z. z. o dani z príjmov v znení neskorších predpisov a výslovným súhlasom dotknutej osoby
        so spracúvaním jej osobných údajov v rámci informačného systému Štipendiá, v súlade so zákonom NR SR
        č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov a o zmene
        a doplnení niektorých zákonov.

        Kategórie príjemcov

        Centrum vedecko-technických informácií SR, Orgány verejnej moci podľa príslušných právnych predpisov

        Cezhraničný prenos os. údajov

        Neuskutočňuje sa

        Lehoty na vymazanie os. údajov

        Lehoty na vymazanie sa riadia Registratúrnym plánom

        Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania

        Neuskutočňuje sa

        Kategórie dotknutých osôb  

        Žiadatelia o priznanie stredoškolského štipendia, zákonní zástupcovia žiadateľov, poberatelia štipendií

        13 SŤAŽNOSTI

        Účel spracúvania osobných údajov

         

        Účelom spracúvania osobných údajov v rámci predmetnej agendy je vybavovanie sťažností v súlade so zákonom o sťažnostiach, a to vykonávanie postupov pri ich podávaní, evidovaní, prijímaní, prešetrovaní a písomnom oznámení výsledku prešetrenia sťažností alebo prekontrolovania sťažností.

        Názov informačného systému 

        IS Sťažnosti

        Právny základ

        Spracúvanie osobných údajov je povolené Ústavou Slovenskej republiky, zákonom NR SR č. 9/2010 Z. z.
        o sťažnostiach v znení zákona 289/2012 Z. z.

        Kategórie príjemcov

        Orgány verejnej moci podľa príslušných právnych predpisov

        Cezhraničný prenos os. údajov

        Neuskutočňuje sa

        Lehoty na vymazanie os. údajov

        Lehoty na vymazanie sa riadia Registratúrnym plánom

        Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania

        Neuskutočňuje sa

        Kategórie dotknutých osôb  

        • fyzické osoby – sťažovateľ,
        • fyzická osoba – zástupca sťažovateľa,
        • iné fyzické osoby, ktorých osobné údaje sú nevyhnutné na vybavovanie sťažností.

        14 EVIDENCIA ŽIADOSTÍ NA ZÁKLADE ZÁKONA Č. 211/2000 Z. Z.  O SLOBODNOM PRÍSTUPE K INFORMÁCIÁM

        Účel spracúvania osobných údajov

         

        Účelom spracúvania osobných údajov v rámci predmetnej agendy je poskytovanie informácií v súlade so zákonom                 o slobodnom prístupe k informáciám, ktorý upravuje nielen vzťah medzi povinnými osobami a žiadateľmi, ale aj podmienky, postup a rozsah slobodného prístupu                           k informáciám.

        Názov informačného systému 

        IS Evidencia žiadostí na základe zákona č. 211/2000 Z. z.              o slobodnom prístupe k informáciám

        Právny základ

        Spracúvanie osobných údajov je povolené Ústavou Slovenskej republiky, zákonom NR SR č. 211/2000 Z. z.                    o slobodnom prístupe k informáciám a o zmene a doplnení niektorých zákonov, zákonom NR SR č. 18/2018 Z. z.                    o ochrane osobných údajov.

        Kategórie príjemcov

        žiadatelia, orgány verejnej moci

        Cezhraničný prenos os. údajov

        Neuskutočňuje sa

        Lehoty na vymazanie os. údajov

        Lehoty na vymazanie sa riadia Registratúrnym plánom

        Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania

        Neuskutočňuje sa

        Kategórie dotknutých osôb  

        fyzické osoby – žiadateľ, dotknuté osoby podľa § 9 zákona
        č. 211/2000 Z. z.  o slobodnom prístupe k informáciám
        a o zmene a doplnení niektorých zákonov

        15 SPRÁVA REGISTRATÚRY

        Účel spracúvania osobných údajov

         

        Účelom spracúvania osobných údajov v rámci predmetnej agendy je správa registratúry ako riadna evidencia záznamov (vedenie úplnej a presnej evidencie záznamov                   v registratúrnom denníku, vedenie registrov a indexov záznamov), riadne vyraďovanie spisov (záznamov), zabezpečenie plánovitého vyraďovania spisov (záznamov), ktoré nie sú potrebné pre ďalšiu činnosť a uplynuli lehoty ich uloženia, evidencia došlej a odoslanej pošty.

        Názov informačného systému 

        IS Správa registratúry

        Právny základ

        Zákon NR SR č. 395/2002 Z. z. o archívoch a registratúrach, 305/2013 Z. z. o elektronickej podobe výkonu pôsobnosti orgánov verejnej moci a o zmene a doplnení niektorých zákonov (zákon o e-Governmente).

        Kategórie príjemcov

        orgány verejnej moci podľa príslušných právnych predpisov

        Cezhraničný prenos os. údajov

        Neuskutočňuje sa

        Lehoty na vymazanie os. údajov

        Lehoty na vymazanie sa riadia Registratúrnym plánom

        Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania

        Neuskutočňuje sa

        Kategórie dotknutých osôb  

        dotknuté osoby v rámci všetkých účelov spracúvania osobných údajov vymedzených prevádzkovateľom

        16 PODNETY PODĽA ZÁKONA NR SR Č. 307/2014 Z. Z. O NIEKTORÝCH OPATRENIACH SÚVISIACICH S OZNAMOVANÍM PROTISPOLOČENSKEJ ČINNOSTI A O ZMENE A DOPLNENÍ NIEKTORÝCH ZÁKONOV

        Účel spracúvania osobných údajov

         

        Účelom spracúvania osobných údajov v rámci predmetnej agendy je prešetrovanie podnetov podľa zákona NR SR                   č.  307/2014 Z. z. o niektorých opatreniach súvisiacich                  s oznamovaním protispoločenskej činnosti a o zmene                       a doplnení niektorých zákonov.

        Názov informačného systému 

        IS Podnety podľa zákona NR SR č. 307/2014 Z. z.                         o niektorých opatreniach súvisiacich s oznamovaním protispoločenskej činnosti a o zmene a doplnení niektorých zákonov

        Právny základ

        Zákon NR SR č.  307/2014 Z. z. o niektorých opatreniach súvisiacich s oznamovaním protispoločenskej činnosti 
        a o zmene a doplnení niektorých zákonov.

        Kategórie príjemcov

        orgány verejnej moci podľa príslušných právnych predpisov

        Cezhraničný prenos os. údajov

        Neuskutočňuje sa

        Lehoty na vymazanie os. údajov

        Lehoty na vymazanie sa riadia Registratúrnym plánom

        Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania

        Neuskutočňuje sa

        Kategórie dotknutých osôb  

        • oznamovateľ,
        • osoba, proti ktorej podnet smeruje.

        17 RADA ŠKOLY

        Účel spracúvania osobných údajov

         

        Účelom spracúvania osobných údajov v rámci predmetnej agendy je vedenie evidencie členov rady školy a zabezpečovanie ich komunikácie so školou.

        Názov informačného systému 

        IS Rada školy

        Právny základ

        Súhlas dotknutej osoby podľa článku 6 ods. 1 písm. a) Nariadenia a zákona o ochrane osobných údajov, pričom dotknutá osoba má právo kedykoľvek odvolať svoj súhlas. Odvolanie súhlasu nemá vplyv na zákonnosť spracúvania vychádzajúceho zo súhlasu pred jeho odvolaním.

        Kategórie príjemcov

        Orgány verejnej moci podľa príslušných právnych predpisov, zriaďovateľ.

        Cezhraničný prenos os. údajov

        Neuskutočňuje sa

        Lehoty na vymazanie os. údajov

        Lehoty na vymazanie sa riadia Registratúrnym plánom

        Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania

        Neuskutočňuje sa

        Kategórie dotknutých osôb  

        Členovia rady školy.

        18 EVIDENCIA SZČO

        Účel spracúvania osobných údajov

         

        Účelom spracúvania osobných údajov v rámci predmetnej agendy je príprava a vedenie dodávateľsko-odberateľských vzťahov so samostatne zárobkovo činnými osobami. V rámci predmetnej agendy sú vedené zmluvné vzťahy, faktúry a objednávky, evidencia dodávok a odberov tovarov, služieb a pod.

        Názov informačného systému 

        Evidencia SZČO

         

         

        Právny základ

        Zmluva medzi prevádzkovateľom a SZČO povolená Ústavou Slovenskej republiky, Občianskym zákonníkom, Obchodným zákonníkom, Zákon č. 455/1991 Zb., Zákonom                             o živnostenskom podnikaní (živnostenský zákon)                              a  súvisiacimi právnymi predpismi.

        Kategórie príjemcov

        orgány štátnej správy, verejnej moci a verejnej správy podľa príslušných právnych predpisov

        Cezhraničný prenos os. údajov

        Neuskutočňuje sa

        Lehoty na vymazanie os. údajov

        10 rokov po skončení zmluvného vzťahu z dôvodu evidencie v rámci účtovnej agendy

        Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania

        Neuskutočňuje sa

        Kategórie dotknutých osôb  

        odberateľ/dodávateľ – samostatne zárobkovo činná osoba

        19 EVIDENCIA ZÁSTUPCOV DODÁVATEĽOV A ODBERATEĽOV

        Účel spracúvania osobných údajov

         

        Účelom spracúvania osobných údajov v rámci predmetnej agendy je vedenie databázy zástupcov, respektíve zamestnancov dodávateľov a odberateľov z dôvodu plnenia ich pracovných, služobných a funkčných povinností a zabezpečenia plynulých dodávateľsko-odberateľských vzťahov.

        Názov informačného systému 

        Evidencia zástupcov dodávateľov a odberateľov

        Právny základ

        Oprávnený záujem v zmysle článku 6 ods. 1 písm. f) Nariadenia.

        Kategórie príjemcov

        Nie sú

        Cezhraničný prenos os. údajov

        Neuskutočňuje sa

        Lehoty na vymazanie os. údajov

        Do 30 dní odo dňa skončenia dodávateľsko-odberateľských vzťahov

        Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania

        Neuskutočňuje sa

        Kategórie dotknutých osôb  

        fyzická osoba - zástupca (zamestnanec) dodávateľa, odberateľa

        20 UPLATŇOVANIE PRÁV DOTKNUTÝCH OSÔB

        Účel spracúvania osobných údajov

         

        Účelom spracúvania osobných údajov v rámci predmetnej agendy je vybavovanie žiadostí fyzických osôb smerujúcich k uplatňovaniu ich práv ako dotknutých osôb v zmysle Nariadenia Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) 2016/679 o ochrane fyzických osôb  pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov.

        Názov informačného systému 

        IS Uplatňovanie práv dotknutých osôb

        Právny základ

        Čl. 6 ods. 1 písm. c), v súlade s čl. 15 až 22 a 34 Nariadenia Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) 2016/679 o ochrane fyzických osôb  pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov

        Kategórie príjemcov

        • orgány štátnej správy, verejnej moci a verejnej správy podľa príslušných právnych predpisov

        Cezhraničný prenos os. údajov

        Neuskutočňuje sa

        Lehoty na vymazanie os. údajov

        1 rok odo dňa vybavenia žiadosti

        Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania

        Neuskutočňuje sa

        Kategórie dotknutých osôb  

        fyzická osoba, ktorá sa ako dotknutá osoba v rámci prevádzkovateľom vymedzených účelov obráti
        na prevádzkovateľa so žiadosťou uplatniť svoje práva


        Príloha č. 1 k Internému predpisu č.3/2016,  zo dňa 06.05.2016

         

         

        REGISTRATÚRNY PLÁN

         

         

         

         

        Registratúrna

        Názov vecnej skupiny

        Znak hodnoty

         

        značka

         

         

        Lehota uloženia

         

        RZ

        ZH - LU

         

         

        V    Všeobecná agenda

         

         

        VA

        Analýzy a rozbory a vyhodnotenia školského roka

         

         

        VA1

        Vlastné - ročné a dlhodobé

        A-5

         

        VA2

        Vlastné – krátkodobé

        5

         

        VA3

        Riadených organizácií

        5

         

        VB

        Projekty a programy školy

        A-10

         

        VC

        Koncepcia rozvoja školy

        A-10

         

        VD

        Delimitačné protokoly

        A-10

         

        VE

        Evidencie

        5

         

        VF

        Bežná korešpondencia

        3

         

        VG

        Sprístupnenie informácií v súlade so zákonom o slobodnom prístupe k informáciám

         

         

        VG1

        Poskytnutie informácie

        5

         

        VG2

        Rozhodnutie

        5

         

        VH

        Komisie

        5

         

        VI

        Metodická a koordinačná činnosť

        5

         

        VJ

        Petície

         

        A-10

         

        VK

        Kontroly

        10

         

        VL

        Sťažnosti, podnety, oznámenia

        10

         

        VM

        Indexy a registre

        A-10

         

        VN

        Registratúrny denník, denník spisov

        10

         

        VO

        Dokumentácia k vyraďovaciemu konaniu, (odovzdávacie zoznamy)

        A-10

         

        VP

        Preberacie zoznamy (spisy do registratúrneho strediska)

        1                      (po vyradení spisov)

         

        VR

        Výpožičné lístky

        1

         

        VS

        Súdne spory, dokumenty zmierovacieho konania, rozsudky

        10

         

        VV

        Štatistika

         

         

        VV1

        Ročná a dlhodobá

        A-5

         

        VV2

        Krátkodobá

        5

         

         

         

         

         

         

         

         

         

        A     Agenda riadenia

        AA

        Zriaďovacia listina (zmeny a dodatky)

        A

        (po zrušení)

        AB

        Štatút

        A-10

        AC

        Vnútorné  riadiace akty (príkazy, pracovný poriadok organizačný  poriadok, bezpečnostný poriadok, registratúrny poriadok, smernice,  pokyny)

        A-5

        (po strate platnosti)

        AD

        Rada školy

        A-10

        AE

        Porady a rokovania

         

        AE1

        Operatívne porady riaditeľa

        5

        AE2

        Pedagogická rada

        5

        AE3

        Rodičovské združenia (porady, zápisnice, dokumentácia)

        5

        AE4

        Školských poradní

        5

        AE5

        Predmetová komisia

        5

        AE6

        Metodické združenie

        5

        AF

        Dohody o spolupráci s inými orgánmi a organizáciami

        10

        AG

        Vyznamenania, ocenenia, diplomy a uznania udelené škole

        A-5

        AH

        Kolektívna zmluva

        A-5

        AI

        Kontrolná činnosť riaditeľa a zástupcu riaditeľa

         

        AI1

        Plán kontrolnej činnosti

        5

        AI2

        Hospitačný záznam

        5

        AJ

        Školská inšpekcia a štátny dozor (zápisnice, záznamy)

        A-5

         

         

        C   BOZP a OPP, Civilná obrana

        CA

        Úrazy

         

        CA1

        Ľahké

         

        5

        CA2

        Ťažké

         

        A-5

        CA3

        Doklady o pracovnej úrazovosti z hľadiska náhrad škôd spôsobených na zdraví

        5

        CA4

        Štatistické výkazy o úrazovosti žiakov

        5

        CA5

        Záznamy o úrazoch a ich prešetrení, záznamy z prešetrenia ťažkých a smrteľných úrazov

        5

        CB

        Dokumentácia školení, preškolení z oblasti OPP a BOZP

        5

        CD

        Protokoly o vykonaní dozoru, evidované karty ochranných pomôcok, kniha inštruktáží o BOZP

        5

        CE

        Dokumentácia BOZP

        5

        CO

        Civilná obrana

        5

         

         

        E   Publikačná činnosť

        EA

        Propagačné filmy, fotografické materiály viažuce sa ku škole

        5

        EB

        Časopisy vydané školou alebo školským zariadením

        A-5

        (1 výtlačok)

        EC

        Kronika školy

        A

         

         

         

        G    Ekonomická agenda

        GA

        Rozpočet

         

        GA1

        Vlastný

        A-10

        GA2

        Správy o čerpaní

        5

        GA3

        Zmeny, rozpočtové opatrenia

        5

        GA4

        Záverečný účet

        A-10

        GB

        Finančná kontrola

        10

        GU

        Účtovníctvo

         

        GU1

        Výkazy

        10

        GU2

        Účtovné doklady (faktúry, platobné poukazy, interné doklady bankové doklady, pokladničné doklady)

        10

        GU3

        Mzdy

         

        GU31

        Podklady pre zostavenie miezd

        5

        GU32

        Výplatné listiny

        10

        GU4

        Prihlásenia (odhlásenia) do zdravotnej a sociálnej poisťovne

        10

        GU5

        Daňové výkazy

        10

        GZ

        Zmluvy

         

        GZ1

        Kúpne, o výpožičke, nájomné, zámenné, o stravovaní, o dielo, o dotáciách, o sponzorstve, darovacie a iné

        10

        GZ2

        O prevode správy majetku štátu

        A-10

         

        L     Hospodárska agenda

        LA

        Verejné obstarávanie

        LA1

        Nadlimitné

        10

        LA2

        Podlimitné

        5

        LB

        Budovy (vlastné)

         

        LB1

        Stavebná a projektová dokumentácia

        A                    (po zrušení školy alebo školského           zariadenia)             

        LB2

        Opravy a údržba

        5

        LB3

        Investičná výstavba

        20

        LB4

        Register investícií

        5

        LD

        Delimitácie budov, priestorov a miestností, výpočtovej techniky a mot. Vozidiel

         

        LD1

        Základná evidencia

        A-10

        LD2

        Pomocná evidencia

        5

        LE

        Prihlášky, odhlášky – elektrická energia, plyn, komunálny odpad, voda

         5

        LF

        Hospodársko-finančné veci

         

        LF1

        Pohľadávky, fakturovanie

        10

        LF2

        Osobné motorové vozidlá – prevádzka

        5

        LF3

        Denník dispečera

        5

        LF4

        Administratívne dohody

        5

        LF5

        Telefón. stanice, fax, modem, TV, rozhlas, rádiostanice, noviny, časopisy

        5

        LF6

        Poštovné

        5

        LF7

        Kancelárska a iná technika

        5

        LF8

        Objednávky

        5

        LF9

        Doprava - jednotný vozový park

        5

        LF10

        Evidencia skladových zásob

        5

        LF11

        Sklad - príjem, výdaj

        5

        LI

        Inventarizácia

         

        LI1

        Základná evidencia budov a pozemkov

        A-10

        LI2

        Základná evidencia inventárneho zariadenia

        5

        LI3

        Pomocná evidencia – miestne zoznamy inventárnych predmetov

        5

        LI4

        Majetku a skladových zásob

        A-10

        LI5

        Inventárne karty hmotného majetku

        5

        LI6

        Ponuka prebytočného majetku

        5

        LI7

        Znalecké posudky

        5

        LI8

        Vyradenie majetku

        5

        LI9

        Likvidácia majetku

        5

        LK

        Koncesné obstarávanie

         

        LK1

        Vyhlásenie verejného výberového konania

        5

        LK2

        Priame zadanie

        5

        LK3

        Udelenie a odňatie koncesie

        5

        LK4

        Neudelenie koncesie

        5

        LK5

        Previerky

        5

        LP

        Poistenie

         

        LP1

        Zmluvy

        5

        LP2

        Likvidácia škody

        5

         

        P   Personálna agenda

        PA

        Osobný spis zamestnanca – obsahuje platový dekrét,

        70                   (od narodenia)

         

        menovací dekrét,...

        PB

        Rozbory klasifikačnej štruktúry a stavu zamestnancov

        A-10

        PD

        Dovolenky

        3

        PE

        Dochádzka, evidencia pracovného času

        3

        PF

        Žiadosti o prijatie do zamestnania a ich odpovede

        5

        PG

        Dokumentácia k výberovému konaniu

        5

        PH

        Mzdové listy

        70

        (od narodenia)

        PI

        Starostlivosť o zamestnanca (životné jubileá, rekreácie,...)

        5

        PJ

        Dohody (o vykonaní práce, o brigádnickej činnosti) – od r. 2013 súčasť osobného spisu

         70

        (od narodenia)

        PK

        Ďalšie vzdelávanie zamestnancov (plán, záznamy)

        5

        PL

        Hmotná núdza

        10

         

         

         

         

        S    Výchovno - vzdelávací proces

        SA

        Triedna kniha

        10

        SB

        Triedny výkaz

        60                   (od narodenia)

        SC

        Katalógový list žiaka

        60                   (od narodenia)

        SD

        Školský vzdelávací/výchovný program

         

        SD1

        Učebné/výchovné plány

        A-10

        SD2

        Učebné/výchovné osnovy

        A-10

        SD3

        Vzdelávacie/výchovné štandardy

        A-10

        SD4

        Tematické výchovné/vzdelávacie plány

        5

        SE

        Protokol o maturitnej skúške

        A-20

        SF

        Protokol o záverečnej skúške

        A-20

        SG

        Protokol o absolutóriu

        A-20

        SH

        Protokol o komisionálnych skúškach

        A-20

        SI

        Protokol o štátnej jazykovej skúške

        A-20

        SJ

        Denný záznam školského zariadenia

        10

        SK

        Plán výchovno-vzdelávacej činnosti

        10

        SL

        Plán práce školy

        10

        SM

        Rozvrh hodín

        5

        SN

        Školský poriadok

        A-10

        SO

        Galéria úspechov školy (olympiády, súťaže)

        A-5

        SP

        Súťaže (výsledky, programovo-organizačné zabezpečenie)

        5

        SQ

        Povinne voliteľné predmety

        5

        SR

        Účelové cvičenia, didaktické hry

        5

        SS

        Nepovinné predmety

        5

        ST

        Vysvedčenia

         

        ST1

        Neprevzaté vysvedčenia

        5

        ST2

        Nostrifikácia

        5

        ST3

        Agenda k odpisom vysvedčení, neprevzaté odpisy z vysvedčení

        5

        SU

        Poukazy

         

        SU1

        Vzdelávacie

        5

        SU2

        Kultúrne

        5

        SV

        Denník evidencie odborného výcviku

        10

        SW

        Rekvalifikačné kurzy

        5

        SX

        Školský klub detí (triedna kniha, prehľad)

        5

         

        Y     Informatika

        YP

        Programové vybavenie – inštalácia, licencie, údržba

         5

        YS

        Školenia a semináre

        5

        YT

        Technické vybavenie školy – doklady, zmluvy, reklamácie

         

         

         

         

        Z   Žiacke veci

        ZA

        Dokumentácia žiaka

         

        ZA1

        Osobný spis žiaka

        10

        ZA2

        Návrh na prijatie žiaka so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami

        5 (po ukončení štúdia)

        ZA3

        Zdravotný záznam žiaka, správa zo psychologického alebo špeciálnopedagogického vyšetrenia

        20                   (od posledného poskytnutia zdravotnej starostlivosti)

        ZA4

        Písomné vyjadrenie ku školskému začleneniu

        5 (po ukončení štúdia)

        ZA5

        Individuálny výchovno-vzdelávací program individuálne začleneného žiaka

        5 (po ukončení štúdia)

        ZB

        Klasifikácia prospechu a správania žiakov (úľavy z dochádzky, ospravedlnenky, nedbalá dochádzka, napomínanie)

        5

        ZC

        Prijímacie konanie (zápisnica, dokumentácia, rozhodnutia)

        5

        ZD

        Trestné činy žiakov, škody spôsobené žiakmi

        10

        ZE

        Organizačné zabezpečenie hromadných školských akcií

        5

        ZF

        Štúdium žiaka v zahraničí

        5                     (po ukončení štúdia)

        ZG

        Zahraniční študenti

        5

        ZH

        Prerušenie štúdia, individuálny študijný plán

        5

        ZI

        Vylúčenie zo štúdia

        10

        ZJ

        Písomné práce žiakov

        3

        ZK

        Záujmové útvary, krúžky

        5

        ZL

        Zaradenie podľa odborných činností

        5

        ZM

        Štipendiá

        10

        ZN

        Maturitné skúšky

         

        ZN1

        Organizácia

        5

        ZN2

        Písomné práce

        5

        ZN3

        Praktické maturitné skúšky

        5

        ZO

        Monitoring

        5

        ZP

        Prestupy žiakov

        5