• Spoznávanie minulosti Tatier

          • Dnes sme s 1.B triedou navštívili v bezprostrednom centre Vysokých Tatier, v tatranskej osade Starý Smokovec zrekonštruovanú zrubovú stavbu s názvom Vila Alica, ktorá sa od júna 2015 stala domovom nového súkromného múzea.Prostredníctvom starých filmov sme sa vrátili do minulosti Tatier, kedy fotoaparát a kamera neboli tradičnou výbavou každého turistu. Avšak fotografie a videá z minulosti zachytili momenty, ktoré sa uchovali navždy.

          • Mikuláš v Nemocnici

          • S príchodom decembra sa priblížil aj 6. december - deň svätého Mikuláša. Od čias obdarovania podľa legendy troch dcér sa ľudia obdarúvajú. Počas Mikulášskeho programu budú v Nemocnici Poprad a.s. obdarovaní deti a dospelí. Cieľom tejto akcie je potešiť pacientov nemocnice, ktorí sú citlivejší a zraniteľnejší v tomto predvianočnom čase. Mikuláš obdarí pacientov medovníkom, ktorý tento rok pripravili žiaci a učitelia z SOŠ hotelová, Horný Smokovec 26 pod vedením MVDr. Silvie Hurajtovej. Je pre nás potešením byť súčasťou takejto predvianočnej akcie.

          • Umenie & holokaust

          • Dňa 23. 11. 2022 sme sa so študentmi 4. ročníka Radkou Pavelčákovou, Paťou Britaňákovou, Kevinom Horváthom a Peťom Biroščákom zúčastnili zaujímavej besedy pod názvom Umenie & holokaust v priestoroch Tatranskej galérie. Významným hosťom bol aj exprezident SR Ing. Andrej Kiska. Do projektu, ktorý potrvá do konca roku 2023 sa zapojíme aj my príbehmi a výtvarnými dielami, ktoré sme už od roku 2018 spracovali.

          • 💥Erasmus+

          • Česká republika, Poľská republika

            Tento týždeň si žiaci, ktorí vďaka programu Erasmus+ spoznávali gastronómiu západných Slovanov v mestách Brno a Krakov, pozvali svojich rodičov a známych do priestorov SOŠ hotelová, Horný Smokovec 26 .

            Pripravili si pre nich slávnostný štvorchodový obed, ktorý prezentoval dané krajiny. Taktiež sa podelili so svojimi zážitkami a novými skúsenosťami, ktoré vďaka tomuto projektu získali.

            Poukázali na to, že odborná prax v medzinárodnom prostredí je pre budúcich absolventov veľkou výhodou a posúva ich na pomyselnom rebríčku o stupeň vyššie.

            #erasmusplus #mobilita #projekt #gastronomia #studujgastro #studujunas #soshotelova

          • 📯DOD v SOŠ hotelovej vo Vysokých Tatrách🏔️

          • Všetkým záujemcom boli otvorené dvere SOŠ hotelovej v budove na Popradskej ceste dnes od skorého rána.

            Budúci prváci si prišli pozrieť školu v doprovode pedagógov, ale aj svojich rodičov. Nazreli do učební, pozreli si zručnosti našich žiakov, ochutnali ich produkty, viedli s nimi rozhovory, tiež diskutovali s pedagógmi i výchovnou poradkyňou.

            Účasť bola bohatá, čo nás veľmi teší.

            Všetkým, ktorí sa zapojili do príprav a realizácie DOD ĎAKUJEME.

            #soshotelova #DOD #studujgastro #studujunas #vysoketatry #kamnastrednu

          • Oslavy 30. výročia vzniku ZŠ s MŠ sv. Kríža v Kežmarku

          • Spolupráca stredných škôl so základnými školami je dôležitá aj z hľadiska systematického prechodu žiaka na strednú školu. Žiaci SOŠ hotelová, Horný Smokovec 26 pod vedením MOV pripravovali slávnostný raut pri príležitosti osláv výročia ZŠ s MŠ sv. Kríža.

            Sme radi, že sme svojou odbornosťou prispeli k tejto slávnostnej udalosti.

            Škole sv. Kríža želáme veľa podnetných a úspešných rokov! Tešíme sa na ďalšiu spoluprácu.

          • Účasť na divadelnom predstavení

          • Dňa 16. 11. 2022 sme sa s striedou II. A a III. A zúčastnili divadelného predstavenia Rysavá jalovica. V Spišskom divadle sme si užili túto slovenskú klasiku v podaní domácich hercov,ktorí nám predviedli svoj profesionálny výkon.

          • Novinky v SOŠ hotelová

          • Stredná odborná škola hotelová prichádza opäť s novinkou v odbornom vzdelávaní a príprave.

            Rozhodnutím Republikovej únie zamestnávateľov zo dňa 22. 9. 2022 získala Stredná odborná škola hotelová štatút Centra odborného vzdelávania a prípravy (COVP). Tento štatút škola získala na základe vypracovania projektu a hodnotenia RUZ (Republiková únia zamestnávateľov). Škola splnila všetky podmienky a bola hodnotená ako nadštandardná.

            Centrum odborného vzdelávania a prípravy nám otvára nové možnosti vzdelávania pre žiakov, učiteľov, hoteliérov ako aj pre širokú verejnosť.

            Cieľom COVP je skvalitňovať odborné vzdelávanie a prípravu, prehlbovať spoluprácu so zamestnávateľmi a vzdelávacími inštitúciami.

            Už čoskoro Vás oboznámime s aktivitami v rámci COVP. Sledujte nás aj na Instagrame @sos_hotelova_horny_smokovec

            #soshotelova #vysoketatry #RUZ #centrumodbornehovzdelavania #COVP

            #studujgastro #studujunas

          • Barmanský kurz v zaujímavom prostredí

          • Historicky najstarší hotelový cocktail bar v krásnom Grand Hotel, Starý Smokovec opäť ožil, za čo sme nesmierne vďační hotelu, ktorý je v systéme duálneho vzdelávania pre našich žiakov. Žiaci mali možnosť absolvovať pod záštitou Barcode Collective barmanský kurz, na ktorom sa okrem iného naučili aj ako správne komunikovať s hosťom v bare, spôsoby mixologie, prípravy domácich sirupov či praktická skúška vo forme modelových situácii s hosťom priamo v bare.

          • Divadelné predstavenie Rysavá jalovica

          • Dňa 8. novembra sa žiaci maturitných ročníkov zúčastnili divadelného predstavenia, ktoré sa
            konalo v Spišskom divadle. A keďže sa maturita pomaličky, ale isto blíži, tak žiaci končiacich
            ročníkov si „zalistovali“ trošku v pamäti a pripomenuli si literárne dielo od M. Kukučína,
            Rysavú jalovicu. Ďakujeme hercom za ich skvelý výkon, a že takouto humornou formou nám
            predstavili poviedku, ktorú mnohí z nás poznajú vďaka filmovému spracovaniu, kde v hlavnej
            úlohe zažiaril herec Jozef Króner.

          • „Záložka spája slovenské školy“

          • Aj do tohto projektu sa zapojili žiaci našej školy. Na hodine slovenčiny žiaci, prevažne z prvých ročníkov, vyrábali záložky na tému „Najlepší fantasy príbeh, podľa mňa, vyzerá takto...

            Žiaci sa inšpirovali, predovšetkým, knihami, ako napr. Harry Potter od J.K. Rowlingovej, Hobitom od J.R.R. Tolkiena alebo aj animovaným filmom Mimoni. S partnerskou školou, konkrétne so Strednou odbornou školou techniky a služieb v Nitre, sme si vzájomne vymenili 45 ks záložiek. Medzi školami prebehla veľmi príjemná
            a priateľská komunikácia a dúfame, že spoločná spolupráca bude pokračovať aj naďalej.
            S partnerskou školou sme si vzájomne vymenili prezentácie našich škôl a takto virtuálne sme
            sa predstavili. Tento projekt účel splnil a žiaci sa potešili z kreatívnych záložiek, ktoré budú
            súčasťou ich obľúbených kníh.

    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje
    • Sledujte nás