• GDPR_inf

        • ZÁSADY OCHRANY OSOBNÝCH ÚDAJOV

        • nove_info_povinnost_clanok_13_GDPR.docx

          registraturny_plan_SOS_hotelova.pdf

           

           Stredná odborná škola hotelová, Horný Smokovec 26, 062 01 Vysoké Tatry,
          IČO: 00 893 552

          kontaktné údaje: 052/442 2865, hotelovatatry@gmail.com, sos-smokovec.edupage.org

          ____________________________________________________________________

          ako prevádzkovateľ informačného systému zverejňuje za účelom dodržiavania spravodlivosti                     a transparentnosti voči dotknutým osobám toto vyhlásenie o ochrane osobných údajov pod názvom

          ZÁSADY OCHRANY OSOBNÝCH ÚDAJOV

          v zmysle článku 13 a príslušných recitálov Nariadenia Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) 2016/679 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov (ďalej len „Nariadenie“) a zákona NR SR č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov

          a o zmene a doplnení niektorých zákonov (ďalej len „zákon o ochrane osobných údajov“)

           

          Účelmi spracúvania osobných údajov sú dôvody, pre ktoré sa spracúvajú osobné údaje dotknutých osôb (zamestnancov, žiakov, žiadateľov, sťažovateľov a podobne) v našich informačných systémoch na presne určených právnych základoch. Účely sú konkrétne určené, výslovne uvedené a oprávnené, pričom pri spracúvaní osobných údajov dotknutých osôb dodržiavame zásadu zákonnosti podľa článku 6 a 9 Nariadenia (jednotlivé účely a právne základy sú uvedené v prílohe týchto Zásad ochrany osobných údajov).

          Dotknuté osoby, o ktorých sú spracúvané osobné údaje v našich informačných systémoch                       pre konkrétne vymedzené účely si môžu uplatniť písomne alebo elektronicky nasledovné práva:

          1. Právo na prístup k osobným údajom – ide o právo získať potvrdenie o tom, či sa spracúvajú Vaše osobné údaje ako aj právo získať prístup k týmto údajom, a to v rozsahu účelov a doby spracúvania, kategórie dotknutých osobných údajov, okruhu príjemcov, o postupe v každom automatickom spracúvaní, prípadne o následkoch takéhoto spracúvania. Ako prevádzkovateľ máme právo použiť všetky primerané opatrenia na overenie totožnosti dotknutej osoby, ktorá žiada o prístup k údajom, najmä v súvislosti s online službami                    a identifikátormi (článok 15, recitál 63, 64 Nariadenia).
          2. Právo na opravu nesprávnych a doplnenie neúplných osobných údajov (článok 16, recitál 65 Nariadenia).
          3. Právo na výmaz – „zabudnutie“ tých osobných údajov, ktoré už nie sú potrebné na účely, na ktoré sa získali a spracúvali; pri odvolaní súhlasu, na základe ktorého sa spracúvanie vykonáva; pri nezákonnom spracúvaní; ak sa osobné údaje získavali v súvislosti s ponukou informačnej spoločnosti (pri deťoch), a to za naplnenia podmienok uvedených v článku 17, recitál 65, 66  Nariadenia.
          4. Právo na obmedzenie spracúvania je možné uplatniť, ak ako dotknutá osoba napadnete správnosť osobných údajov a ostatných náležitostí v zmysle článku 18, recitálu 67 Nariadenia, a to formou dočasného presunutia vybraných osobných údajov do iného systému spracúvania, zamedzenia prístupu používateľov k vybraných osobným údajov alebo dočasné odstránenie spracúvania.
          5. Právo na prenosnosť osobných údajov je právo Vami poskytnuté osobné údaje do našich informačných systémov na základe súhlasu alebo plnenia zmluvy preniesť k ďalšiemu prevádzkovateľovi v štruktúrovanom, bežne používanom a strojovo čitateľnom formáte, pokiaľ je to technicky možné aj za naplnenia podmienok článku 20, recitálu 68 Nariadenia v prípade, ak sa spracúvanie vykonáva automatizovanými prostriedkami. Uplatňovaním tohto práva nie je dotknutý článok 17 Nariadenia. Právo na prenosnosť údajov sa nevzťahuje na spracúvanie nevyhnutné na splnenie úlohy realizovanej vo verejnom záujme alebo pri výkone verejnej moci zverenej nám ako prevádzkovateľovi.
          6. Bez toho, aby boli dotknuté akékoľvek iné správne alebo súdne prostriedky nápravy, máte ako dotknutá osoba právo podať v zmysle článku 77 Nariadenia sťažnosť Úradu                        na ochranu osobných údajov SR, ak sa domnievate, že spracúvanie osobných údajov, ktoré sa Vás týkajú, je v rozpore s Nariadením alebo zákonom o ochrane osobných údajov.

          Ako dotknutá osoba máte tiež právo kedykoľvek namietať z dôvodov týkajúcich sa konkrétnej situácie proti spracúvaniu Vašich osobných údajov, ktoré sú nevyhnutné na splnenie úlohy realizovanej vo verejnom záujme alebo pri výkone verejnej moci zverenej nám ako prevádzkovateľovi a taktiež ak je spracúvanie nevyhnutné na účely oprávnených záujmov, ktoré sledujeme ako prevádzkovateľ alebo tretia strana (okrem spracúvania vykonávanom orgánmi verejnej moci pri plnení ich úloh), s výnimkou prípadov, keď nad takýmito záujmami prevažujú Vaše záujmy alebo základné práva a slobody ako dotknutej osoby, ktoré si vyžadujú ochranu osobných údajov (najmä ak je dotknutou osobou dieťa).

           

          Stredná odborná škola hotelová, Horný Smokovec 26, 062 01 Vysoké Tatry prijala
          ako prevádzkovateľ informačného systému všetky primerané personálne, organizačné a technické opatrenia za účelom maximálnej ochrany Vašich osobných údajov s cieľom v čo najväčšej miere znížiť riziko ich zneužitia, úniku a podobne. V zmysle našej povinnosti vyplývajúcej z článku 34 Nariadenia Vám ako dotknutým osobám oznamujeme, že ak nastane situácia, že ako prevádzkovateľ porušíme ochranu Vašich osobných údajov spôsobom, ktorým pravdepodobne povedie k vysokému riziku pre práva a slobody fyzických osôb, bez zbytočného odkladu Vám túto skutočnosť oznámime.

          UPOZORNENIE: Z dôvodu dodržiavania zásady minimalizácie sú všetky Vami poskytnuté osobné údaje nevyhnutnou zákonnou alebo zmluvnou požiadavkou pre naplnenie účelu ich spracúvania. Neposkytnutie povinných údajov nevyhnutných na uzatvorenie zmluvy môže mať za následok neuzavretie zmluvného vzťahu.

           

          Pokiaľ sú Vaše osobné údaje spracúvané na základe súhlasu podľa článku 6 ods. 1 písm. a) Nariadenia a zákona o ochrane osobných údajov, ako dotknutá osoba, máte tiež právo kedykoľvek odvolať udelený súhlas so spracovaním osobných údajov, a to aj pred uplynutím doby, na ktorú bol tento súhlas udelený, a to nasledujúcimi spôsobmi:

          1. emailovou žiadosťou zaslanou na adresu hotelovatatry@gmail.com,
          2. telefonicky 052/442 2865 alebo
          3. zaslaním písomnej žiadosti na adresu sídla prevádzkovateľa s uvedením textu „GDPR - odvolanie súhlasu“ na obálke.

           

          Odvolanie súhlasu nemá vplyv na zákonnosť spracúvania vychádzajúceho zo súhlasu pred jeho odvolaním.

          V prípade akýchkoľvek otázok súvisiacich s ochranou Vašich osobných údajov vrátane uplatnenia Vašich práv v zmysle Nariadenia a zákona o ochrane osobných údajov Vás prosíme, aby ste nás kontaktovali na našu mailovú adresu hotelovatatry@gmail.com, alebo číslo 052/442 2865 alebo sa obráťte na našu externú zodpovednú osobu, spoločnosť CUBS plus, s.r.o., Mudroňova 29, 040 01  Košice, kontakt: oou@cubsplus.sk

           

          Prevádzkovateľ prijal personálne, organizačné a technické opatrenia slúžiace na elimináciu rizík v rámci spracúvania osobných údajov dotknutých osôb, má vypracovanú komplexnú dokumentáciu v súlade s Nariadením GDPR a zákonom č. 18/2018 o ochrane osobných údajov a prijal všetky opatrenia, aby osobné údaje dotknutých osôb boli spracúvané v súlade s právnymi predpismi a bezpečne v rámci prijatých opatrení prevádzkovateľa.

           

          Príloha č.1 k Zásadám ochrany osobných údajov

          ÚDAJE O JEDNOTLIVÝCH ÚČELOCH SPRACÚVANIA OSOBNÝCH ÚDAJOV

          1 PERSONÁLNA AGENDA ZAMESTNANCOV

          Účel spracúvania osobných údajov

           

          Plnenie povinností zamestnávateľa súvisiacich s pracovným pomerom, štátnozamestnaneckým pomerom alebo obdobným vzťahom (napríklad na základe dohôd o prácach vykonávaných mimo pracovného pomeru) vrátane agendy pracovnej zdravotnej služby, agendy zvyšovania kvalifikácie zamestnancov a predzmluvných vzťahov. V rámci predmetného informačného systému dochádza k plneniu hlavného účelu aj prostredníctvom:

          a)  vedenia osobnej agendy zamestnancov v pracovnoprávnom pomere alebo inom obdobnom právnom vzťahu,

          b)  spracúvania agendy prijímania zamestnancov                        do pracovného pomeru a skončenia pracovného pomeru,

          c)  spracúvania potrebných štatistických výkazov, 

          d)  komplexné zabezpečenie primárnej starostlivosti                       o zdravie zamestnancov na pracovisku v zmysle platnej legislatívy z dôvodu prevencie chorôb z povolania, pracovných úrazov    a udržanie pracovnej a funkčnej spôsobilosti zamestnancov v priebehu ich zamestnania (práceschopnosti).

          e)  zvyšovanie kvalifikácie zamestnancov – ich vzdelávanie prostredníctvo, vykonávania školení, prideľovania certifikátov, oprávnení či preukazov, a to za účelom komplexného zabezpečenia ochrany bezpečnosti a zdravia zamestnancov pri práci. Dotknutým osobám sú na základe absolvovaného typu vzdelávania vydávané preukazy na obsluhu motorových vozidiel alebo technických zariadení, prípadne na iné účely (napr. práca vo výškach a pod.). Je vedená evidencia o vykonanom vzdelávaní,  vykonaných kontrolách a overeniach platnosti udelených oprávnení pri riadení, prevádzke, obsluhe, údržbe a opravách vozidiel, technických zariadení a podobne.

          Názov informačného systému 

          IS Personálna agenda zamestnancov

          Právny základ

          Personalistika:

          Plnenie zmluvy v zmysle článku 6 ods. 1 písm. b) Nariadenia.

          Plnenie zákonnej povinnosti prevádzkovateľa v zmysle článku 6 ods. 1 písm. c) Nariadenia.

          Právnym základom spracúvania osobných údajov je Ústava Slovenskej republiky, zákon NR SR č. 311/2001 Z. z. Zákonník práce v znení neskorších predpisov, zákon NR SR
          č. 552/2003 Z. z. o výkone prác vo verejnom záujme v znení neskorších predpisov, zákon NR SR č. 553/2003 Z. z. o odmeňovaní niektorých zamestnancov pri výkone práce vo verejnom záujme a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, zákon NR SR č. 138/2019 Z. z. o pedagogických zamestnancoch a odborných zamestnancoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, nariadenie vlády Slovenskej republiky č. 201/2019 Z. z. o priamej výchovno-vzdelávacej činnosti, zákon NR SR
          č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov v znení neskorších predpisov, zákon NR SR č. 563/2009 Z. z. o správe daní (daňový poriadok) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, zákon NR SR č. 461/2003  Z. z. o sociálnom poistení v znení neskorších predpisov, zákon NR SR č. 600/2003 Z. z. o prídavku na dieťa a o zmene a doplnení zákona NR SR č. 461/2003 Z. z. o sociálnom poistení v znení neskorších predpisov, zákon NR SR č. 462/2003 Z. z. o náhrade príjmu pri dočasnej pracovnej neschopnosti zamestnanca a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, zákon NR SR č. 580/2004 Z. z. o zdravotnom poistení a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, zákon NR SR č. 650/2004 Z. z.  o doplnkovom dôchodkovom sporení v znení neskorších predpisov, zákon NR SR                                         č. 448/2008 Z. z. o sociálnych službách v znení neskorších predpisov, zákon NR SR č. 5/2004 Z. z. o službách zamestnanosti v znení neskorších predpisov, zákon NR SR č. 82/2005 Z. z. o nelegálnej práci a nelegálnom zamestnávaní v znení neskorších predpisov, zákon o ochrane osobných údajov a súvisiace právne predpisy v platnom znení, zákon NR SR č. 152/1994 Z. z. o sociálnom fonde a o zmene a doplnení zákona NR SR č. 286/1992 Zb. o daniach z príjmov v znení neskorších predpisov, zákon NR SR č. 43/2004 Z. z. o starobnom dôchodkovom sporení, zákonom NR SR č. 570/2005 Z. z. o brannej povinnosti, zákonom NR SR č. 42/1994 Z. z. o civilnej ochrane obyvateľov v znení neskorších predpisov, zákonom NR SR č. 314/2001 Z. z. o ochrane pred požiarmi, zákonom NR SR č. 124/2006 Z. z. o bezpečnosti a ochrane zdravia pri práci, zákonom č. 355/2007 Z. z. o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia a súvisiacimi právnymi predpismi, zákonom č. 179/2011 Z. z. o hospodárskej mobilizácii a o zmene a doplnení zákona č. 387/2002 Z. z. o riadení štátu v krízových situáciách mimo času vojny a vojnového stavu v znení neskorších predpisov, zmluvy súvisiace s personálnou a mzdovou agendou zamestnancov (napr. Dohoda o zrážkach zo mzdy, Dohoda o zasielaní výplatných pások...).

          Oprávnený záujem v zmysle čl. 6 ods. 1 písm. f) Nariadenia v spojení s § 78 zákona NR SR č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov.

           

          Zvyšovanie kvalifikácie zamestnancov:

          Plnenie zákonnej povinnosti prevádzkovateľa v zmysle článku 6 ods. 1 písm. c) Nariadenia.

          § 153-155 Zákona č. 311/2001 Z. z. Zákonník práce v znení neskorších predpisov, Zákon č. 138/2019 Z. z. o pedagogických zamestnancov a odborných zamestnancov a  o zmene a doplnení niektorých zákonov, vyhláška Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky č. 361/2019 o vzdelávaní v profesijnom rozvoji, vyhláška Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky č. 1/2020 Z. z. o kvalifikačných predpokladoch pedagogických zamestnancov a odborných zamestnancov.

           

          Pracovná zdravotná služba:  

          Plnenie zákonnej povinnosti prevádzkovateľa v zmysle článku 6 ods. 1 písm. c) Nariadenia.

          Zákon č. 577/2004 Z. z. o rozsahu zdravotnej starostlivosti uhrádzanej na základe verejného zdravotného poistenia
          a o úhradách za služby súvisiace s poskytovaním zdravotnej starostlivosti v znení neskorších predpisov, zákon č. 578/2004 Z. z. o poskytovateľoch zdravotnej starostlivosti, zdravotníckych pracovníkoch, stavovských organizáciách v zdravotníctve a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, vyhláška Ministerstva zdravotníctva Slovenskej republiky č. 448/2007 Z. z. o podrobnostiach o faktoroch práce a pracovného prostredia vo vzťahu ku kategorizácii prác z hľadiska zdravotných rizík  a o náležitostiach návrhu na zaradenie prác do kategórií, Vyhláška Ministerstva zdravotníctva Slovenskej republiky č. 208/2014 Z. z. o podrobnostiach o rozsahu a náplni výkonu pracovnej zdravotnej služby, o zložení tímu odborníkov, ktorí ju vykonávajú a o požiadavkách na ich odbornú spôsobilosť.

           

          Kategórie príjemcov

          Sprostredkovateľ na spracúvanie agendy pracovnej zdravotnej služby, orgány verejnej moci, štátnej a verejnej správy podľa príslušných právnych predpisov, Zdravotné poisťovne, doplnkové dôchodkové sporiteľne, doplnkové správcovské spoločnosti

          Cezhraničný prenos os. údajov

          Neuskutočňuje sa

          Lehoty na vymazanie os. údajov

          Lehoty sú uvedené v Registratúrnom pláne

          Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania

           

          Neuskutočňuje sa

           

          Kategórie dotknutých osôb  

          uchádzači o zamestnanie na základe vypísaného výberového konania, zamestnanci, manželia alebo manželky zamestnancov, vyživované deti zamestnancov, rodičia vyživovaných detí zamestnancov, blízke osoby, bývalí zamestnanci

           

           2 MZDOVÁ AGENDA ZAMESTNANCOV

          Účel spracúvania osobných údajov

           

          Plnenie povinností zamestnávateľa súvisiacich s pracovným pomerom, štátnozamestnaneckým pomerom alebo obdobným vzťahom (napríklad na základe dohôd o prácach vykonávaných mimo pracovného pomeru). V rámci predmetného informačného systému dochádza k plneniu hlavného účelu aj prostredníctvom:

          a)  spracúvania potrebných štatistických výkazov, 

          b)  realizovania spracúvania miezd a vedenia príslušnej evidencie v zmysle mzdových predpisov,

          c)  vykonávania zrážky zo mzdy voči štátu a iným subjektom podľa príslušných zákonov,

          d)  prípravy podklady pre tvorbu rozpočtu v oblasti miezd,

          e)  vedenia mzdovej agendy zamestnancov prevádzkovateľa IS pre účely pracovnoprávne,  mzdové a pre účely nemocenského, zdravotného a sociálneho zabezpečenia a dane z príjmov zo závislej činnosti fyzických osôb v pracovnom pomere v zmysle Zákonníka práce a vedenia agendy pre potreby ich odmeňovania a s tým súvisiace úkony.

          Názov informačného systému 

          IS Mzdová agenda zamestnancov

          Právny základ

          Mzdy:

          Plnenie zákonnej povinnosti prevádzkovateľa v zmysle článku 6 ods. 1 písm. c) Nariadenia.

          Právnym základom spracúvania osobných údajov je Ústava Slovenskej republiky, zákon NR SR č. 311/2001 Z. z. Zákonník práce v znení neskorších predpisov, zákon NR SR
          č. 552/2003 Z. z. o výkone prác vo verejnom záujme v znení neskorších predpisov, zákon NR SR č. 553/2003
          Z. z. o odmeňovaní niektorých zamestnancov pri výkone práce vo verejnom záujme a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, zákon NR SR
          č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov v znení neskorších predpisov, zákon NR SR č. 563/2009 Z. z. o správe daní (daňový poriadok) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, zákon NR SR č. 461/2003  Z. z. o sociálnom poistení v znení neskorších predpisov, zákon NR SR č. 600/2003 Z. z. o prídavku na dieťa a o zmene a doplnení zákona NR SR č. 461/2003 Z. z. o sociálnom poistení v znení neskorších predpisov, zákon NR SR č. 462/2003 Z. z. o náhrade príjmu pri dočasnej pracovnej neschopnosti zamestnanca a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, zákon NR SR č. 580/2004 Z. z. o zdravotnom poistení a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, zákon NR SR č. 650/2004 Z. z.  o doplnkovom dôchodkovom sporení v znení neskorších predpisov, zákon NR SR                                         č. 448/2008 Z. z. o sociálnych službách v znení neskorších predpisov, zákon NR SR č. 5/2004 Z. z. o službách zamestnanosti v znení neskorších predpisov, zákon NR SR č. 82/2005 Z. z. o nelegálnej práci a nelegálnom zamestnávaní v znení neskorších predpisov, zákon o ochrane osobných údajov a súvisiace právne predpisy v platnom znení, zákon NR SR č. 152/1994 Z. z. o sociálnom fonde a o zmene a doplnení zákona NR SR č. 286/1992 Zb. o daniach z príjmov v znení neskorších predpisov, zákon NR SR č. 43/2004 Z. z. o starobnom dôchodkovom sporení, zákonom NR SR č. 570/2005 Z. z. o brannej povinnosti, zákonom NR SR č. 42/1994 Z. z. o civilnej ochrane obyvateľov v znení neskorších predpisov, zákonom NR SR č. 314/2001 Z. z. o ochrane pred požiarmi, zákonom NR SR č. 124/2006 Z. z. o bezpečnosti a ochrane zdravia pri práci, zákonom č. 355/2007 Z. z. o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia a súvisiacimi právnymi predpismi, zákonom č. 179/2011 Z. z. o hospodárskej mobilizácii a o zmene a doplnení zákona č. 387/2002 Z. z. o riadení štátu v krízových situáciách mimo času vojny a vojnového stavu v znení neskorších predpisov.

           

          Kategórie príjemcov

          Orgány verejnej moci, štátnej a verejnej správy podľa príslušných právnych predpisov, Zdravotné poisťovne, doplnkové dôchodkové sporiteľne, doplnkové správcovské spoločnosti

          Cezhraničný prenos os. údajov

          Neuskutočňuje sa

          Lehoty na vymazanie os. údajov

          Lehoty sú uvedené v Registratúrnom pláne

          Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania

           

          Neuskutočňuje sa

          Kategórie dotknutých osôb  

          zamestnanci, manželia alebo manželky zamestnancov, vyživované deti zamestnancov, rodičia vyživovaných detí zamestnancov, blízke osoby, bývalí zamestnanci

          3 AGENDA BOZP ZAMESTNANCOV

          Účel spracúvania osobných údajov

           

          Plnenie povinností zamestnávateľa súvisiacich s pracovným pomerom, štátnozamestnaneckým pomerom alebo obdobným vzťahom (napríklad na základe dohôd o prácach vykonávaných mimo pracovného pomeru) vrátane agendy bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci. V rámci predmetného informačného systému dochádza k plneniu hlavného účelu aj prostredníctvom komplexného zabezpečenia BOZP a s tým súvisiace úkony ako vedenie evidencie a registrácie pracovných úrazov, ako aj evidencia z vykonaných kontrol dodržiavania predpisov BOZP, školení zamestnancov a podobne.

          Názov informačného systému 

          IS Agenda BOZP zamestnancov

          Právny základ

          BOZP: Plnenie zákonnej povinnosti prevádzkovateľa
          v zmysle článku 6 ods. 1 písm. c) Nariadenia.

          Zákon č. zákon č. 124/2006 Z. z. o bezpečnosti a ochrane zdravia pri práci a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, Vyhláška č. 500/2006 Z. z. MPSVaR, ktorou sa ustanovuje vzor Záznamu o registrovanom pracovnom úraze, zákon NR SR č. 314/2001 Z. z. o ochrane pred požiarmi, v znení neskorších predpisov a jeho vykonávacie predpisy.

           

          Kategórie príjemcov

          Sprostredkovateľ agendy BOZP, orgány verejnej moci, štátnej a verejnej správy podľa príslušných právnych predpisov, Zdravotné poisťovne, doplnkové dôchodkové sporiteľne, doplnkové správcovské spoločnosti

          Cezhraničný prenos os. údajov

          Neuskutočňuje sa

          Lehoty na vymazanie os. údajov

          Lehoty sú uvedené v Registratúrnom pláne

          Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania

           

          Neuskutočňuje sa

          Kategórie dotknutých osôb  

          zamestnanci, bývalí zamestnanci

           

           

          4 EKONOMICKO-ÚČTOVNÁ AGENDA

          Účel spracúvania osobných údajov

           

          Účelom spracúvania osobných údajov je spracúvanie objednávok, došlých faktúr a fakturácia odberateľom, styk
          s bankou, vedenie pokladne, zabezpečovanie hotovostných príjmov a výdavkov, skladové hospodárstvo, evidencia investičného majetku (vrátane automatického odpisovania) a drobného majetku, vedenie jednoduchého/podvojného účtovníctva organizácie.

          Názov informačného systému 

          IS Ekonomicko-účtovná agenda

          Právny základ

          Plnenie zákonnej povinnosti prevádzkovateľa v zmysle článku 6 ods. 1 písm. c) Nariadenia.

          Zákon č. 431/2002 Z. z. o účtovníctve v znení neskorších predpisov, zákon č. 222/2004 Z. z. o dani z pridanej hodnoty v znení neskorších predpisov, zákon č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov, zákon č. 145/1995 Z. z. o správnych poplatkoch v znení neskorších predpisov, zákon č. 40/1964 Zb. Občiansky zákonník v znení neskorších predpisov, zákon č. 152/1994 Z. z. o sociálnom fonde a o zmene a doplnení zákona č. 286/1992 Zb. o daniach z príjmov v znení neskorších predpisov, zákon č. 311/2001 Z. z. Zákonník práce v znení neskorších predpisov, zákon č. 400/2009 Z. z. o štátnej službe a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, zákon č. 513/1991 Zb. Obchodný zákonník v znení neskorších predpisov, zákon č. 583/2004 Z. z. o rozpočtových pravidlách územnej samosprávy a o zmene a doplnení niektorých zákonov.

          Kategórie príjemcov

          Orgány verejnej moci podľa príslušných právnych predpisov, zriaďovateľ

          Cezhraničný prenos os. údajov

          Neuskutočňuje sa

          Lehoty na vymazanie os. údajov

          Lehoty sú uvedené v Registratúrnom pláne

          Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania

           

          Neuskutočňuje sa

          Kategórie dotknutých osôb  

          fyzické osoby – zamestnanci prevádzkovateľa, dodávatelia a odberatelia – fyzické osoby, zamestnanci dodávateľov a odberateľov, zástupcovia dodávateľov a odberateľov

          5 EVIDENCIA UCHÁDZAČOV O ZAMESTNANIE

          Účel spracúvania osobných údajov

           

          Účelom spracúvania osobných údajov v rámci predmetnej agendy je vedenie databázy uchádzačov o zamestnanie,
          ktorí prevádzkovateľovi IS zaslali žiadosti o prijatie do zamestnania, a to dobrovoľne, bez vypísaného výberového konania
          .

          Názov informačného systému 

          IS Evidencia uchádzačov o zamestnanie

          Právny základ

          Súhlas dotknutej osoby podľa článku 6 ods. 1 písm. a) Nariadenia a zákona o ochrane osobných údajov, pričom dotknutá osoba má právo kedykoľvek odvolať svoj súhlas. Odvolanie súhlasu nemá vplyv na zákonnosť spracúvania vychádzajúceho zo súhlasu pred jeho odvolaním.

          Kategórie príjemcov

          Nie sú

          Cezhraničný prenos os. údajov

          Neuskutočňuje sa

          Lehoty na vymazanie os. údajov

          Lehoty sú uvedené v Registratúrnom pláne

          Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania

           

          Neuskutočňuje sa

          Kategórie dotknutých osôb  

          uchádzači o zamestnanie

          6 EVIDENCIA ŽIAKOV STREDNEJ ODBORNEJ ŠKOLY

          Účel spracúvania osobných údajov

           

          Účelom spracúvania osobných údajov je vedenie evidencie o žiakoch strednej odbornej školy, ktorá pripravuje žiakov

          v najmenej dvojročnom a najviac päťročnom vzdelávacom programe príslušného odboru vzdelávania. Vzdelávacie programy strednej odbornej školy sú zamerané predovšetkým na výkon povolaní a odborných činností v národnom hospodárstve, zdravotníctve, verejnej správe, kultúre, umení a v ostatných oblastiach a môžu pripravovať aj na ďalšie štúdium. Stredná odborná škola zabezpečuje žiakom teoretické vyučovanie a praktické vyučovanie. Na tento účel sú spracúvané aj osobné údaje ich zákonných zástupcov.

          Názov informačného systému 

          IS Evidencia žiakov strednej odbornej školy

          Právny základ

          Plnenie zákonnej povinnosti prevádzkovateľa v zmysle článku 6 ods. 1 písm. c) Nariadenia.

          Spracúvanie osobných údajov je povolené Ústavou SR, zákonom NR SR č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, Vyhláškou Ministerstva školstva Slovenskej republiky č. 326/2008 Z. z. o druhoch a náležitostiach vysvedčení a ostatných školských tlačív vrátane spôsobov ich evidencie a uloženia, Vyhláškou Ministerstva školstva Slovenskej republiky č. 320/2008 Z. z. o základnej škole v znení vyhlášky č. 224/2011 Z. z., zákonom NR SR č. 36/2005 Z. z. o rodine a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, zákonom NR SR č. 596/2003 Z. z. o štátnej správe v školstve a školskej samospráve a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, zákonom NR SR č. 540/2001 Z. z. o štátnej štatistike a súvisiacimi platnými právnymi predpismi, Zákon č. 355/2007 Z. z. o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia a súvisiacimi právnymi predpismi.

          Kategórie príjemcov

          Sprostredkovateľ na spracúvanie agendy žiakov – poskytnutie serverov a IT služieb – ASC agenda, orgány verejnej moci podľa príslušných právnych predpisov, Školské výpočtové stredisko, Okresný úrad – odbor školstva, Spádová škola v prípade, ak je žiak zapísaný na inú než spádovú školu, Centrálny register detí, žiakov a poslucháčov, Ústav informácii a prognóz školstva, zriaďovateľ, iné oprávnené subjekty verejnej moci/správy
          na základe osobitného predpisu

          Cezhraničný prenos os. údajov

          Neuskutočňuje sa

          Lehoty na vymazanie os. údajov

          Lehoty sú uvedené v Registratúrnom pláne

          Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania

           

          Neuskutočňuje sa

          Kategórie dotknutých osôb  

          • zákonní zástupcovia žiakov, pri zápise žiaka do školy,
          • žiaci školy a zákonní zástupcovia.

          7 PROPAGÁCIA PREVÁDZKOVATEĽA

          Účel spracúvania osobných údajov

           

          Spracovanie osobných údajov za účelom propagácie prevádzkovateľa, zverejňovania fotografií, videozáznamov
          a informácií o zamestnancoch a žiakoch  so zámerom budovať jeho dobré meno, propagovať prevádzkovateľa
          na jeho webovom sídle, vo vnútorných priestoroch školy, miestnych novinách, na sociálnych sieťach – Facebook, Instagram.

          Názov informačného systému 

          IS Propagácia prevádzkovateľa

          Právny základ

          Súhlas dotknutej osoby podľa článku 6 ods. 1 písm. a) Nariadenia a zákona o ochrane osobných údajov, pričom dotknutá osoba má právo kedykoľvek odvolať svoj súhlas. Odvolanie súhlasu nemá vplyv na zákonnosť spracúvania vychádzajúceho zo súhlasu pred jeho odvolaním.

          Kategórie príjemcov

          Sprostredkovateľ - fotograf

          Cezhraničný prenos os. údajov

          Neuskutočňuje sa

          Lehoty na archiváciu os. údajov

          Lehoty sú uvedené v Registratúrnom pláne

          Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania

           

          Neuskutočňuje sa

           

           

          Kategórie dotknutých osôb  

          • žiaci školy,
          • zákonní zástupcovia žiakov,
          • zamestnanci prevádzkovateľa IS,
          • iné dotknuté osoby.
           

           8 FOTOGRAFIE A VIDEOZÁZNAMY Z VEREJNÝCH PODUJATÍ

          Účel spracúvania osobných údajov

           

          Spracovanie osobných údajov za účelom propagácie prevádzkovateľa, najmä zverejňovaním fotografií a videozáznamov so zámerom budovať jeho dobré meno, propagovať prevádzkovateľa na jeho webovom sídle, vo vnútorných priestoroch školy, na sociálnych sieťach – Facebook, Instagram.

          Názov informačného systému 

          IS Fotografie a videozáznamy z verejných podujatí

          Právny základ

          Oprávnený záujem v zmysle článku 6 ods. 1 písm. f) Nariadenia. Hlavným oprávneným záujmom je propagácia prevádzkovateľa.

          Kategórie príjemcov

          Nie sú

          Cezhraničný prenos os. údajov

          Neuskutočňuje sa

          Lehoty na archiváciu os. údajov

          2 roky po naplnení účelu spracovania

          Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania

           

          Neuskutočňuje sa

          Kategórie dotknutých osôb  

          účastníci verejných podujatí

           

           9 ZMLUVNÉ VZŤAHY

          Účel spracúvania osobných údajov

           

          Účelom spracúvania osobných údajov je spracúvanie osobných údajov fyzických osôb v rámci sledovania, dodržiavania právnych predpisov, pripravovanie zmluvných vzťahov, prevodov majetku, nájomných zmlúv, kúpnych zmlúv, zmlúv o spolupráci, mandátnych zmlúv a pod. Ďalej je to zúčastňovanie sa na vypracovaní zmlúv v rámci dodávateľsko – odberateľských vzťahov, uplatňovanie práva na plnenie záväzkov zo zmlúv  a majetkových sankcií, práv na náhradu škody a pod

          Názov informačného systému 

          IS Zmluvné vzťahy

          Právny základ

          Plnenie zmluvy v zmysle článku 6 ods. 1 písm. b) Nariadenia.

          Zákon č. 40/1964 Zb. Občiansky  zákonník v znení neskorších predpisov, Zákon č. 513/1991 Zb. Obchodný zákonník v znení neskorších predpisov., Zákon č. 250/2007 Z. z., zmluvy uzatvorené v zmysle vyššie uvedených právnych predpisov.

          Kategórie príjemcov

          Orgány štátnej správy, verejnej moci a verejnej správy podľa príslušných právnych predpisov

          Cezhraničný prenos os. údajov

          Neuskutočňuje sa

          Lehoty na vymazanie os. údajov

          10 rokov po skončení zmluvného vzťahu

          Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania

           

          Neuskutočňuje sa

          Kategórie dotknutých osôb  

          zmluvná strana – fyzická osoba

           

           10 VEREJNÉ OBSTARÁVANIE

          Účel spracúvania osobných údajov

           

          Účelom spracúvania osobných údajov v rámci predmetnej agendy je vedenie evidencie o fyzických osobách (najmä konateľoch právnických osôb), ktoré sa zo zákona zúčastnili verejného obstarávania na zabezpečenie a obstaranie tovarov, prác a služieb.

          Názov informačného systému 

          IS Verejné obstarávanie

          Právny základ

          Plnenie zákonnej povinnosti prevádzkovateľa v zmysle článku 6 ods. 1 písm. c) Nariadenia.

          Spracúvanie osobných údajov je povolené zákonom NR SR č. 343/2015 Z. z. o verejnom obstarávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov.

          Kategórie príjemcov

          Úrad pre verejné obstarávanie, a členovia výberovej komisie a iné oprávnené subjekty.

          Sprostredkovateľ na vedenie agendy verejného obstarávania

          Cezhraničný prenos os. údajov

          Neuskutočňuje sa

          Lehoty na vymazanie os. údajov

          Lehoty sú uvedené v Registratúrnom pláne

          Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania

           

          Neuskutočňuje sa

          Kategórie dotknutých osôb  

          • účastníci verejného obstarávania – fyzické osoby
          • zástupcovia právnických osôb účastných verejného obstarávania
           

           11 KAMEROVÝ SYSTÉM

          Účel spracúvania osobných údajov

           

          Účelom spracúvania osobných údajov v rámci predmetnej agendy
          je monitorovanie priestorov kamerovým systémom z dôvodu ochrany majetku prevádzkovateľa pred krádežou, vlámaním, lúpežou, resp. iným vandalizmom (s cieľom odhaliť kriminalitu) ako aj zabezpečenie bezpečnosti prevádzkovateľa a dotknutých osôb.

          Názov informačného systému 

          IS Kamerový systém

          Právny základ

          Oprávnený záujem v zmysle článku 6 ods. 1 písm. f) Nariadenia. Hlavným oprávneným záujmom je ochrana majetku prevádzkovateľa pred krádežou, vlámaním, lúpežou, resp. iným vandalizmom (s cieľom odhaliť kriminalitu) ako aj zabezpečenie bezpečnosti prevádzkovateľa a dotknutých osôb.

          Kategórie príjemcov

          Nie sú

          Cezhraničný prenos os. údajov

          Neuskutočňuje sa

          Lehoty na vymazanie os. údajov

          počas školského roka - 72 hodín odo dňa nasledujúcom po dni, v ktorom bol záznam vyhotovený

          počas prázdnin – 14 dní odo dňa nasledujúcom po dni, v ktorom bol záznam vyhotovený

          Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania

           

          Neuskutočňuje sa

          Kategórie dotknutých osôb  

          fyzické osoby, ktoré vstúpili do priestorov prevádzkovateľa, ktoré sú monitorované kamerovým systémom




           

           12 ŠTIPENDIÁ

          Účel spracúvania osobných údajov

           

          Hlavným účelom spracúvania osobných údajov
          v predmetnom informačnom systéme Štipendiá
          je spracúvanie osobných údajov žiadateľov o priznanie stredoškolského štipendia a ich zákonných zástupcov.

          Názov informačného systému 

          IS Štipendiá

          Právny základ

          Plnenie zmluvy v zmysle článku 6 ods. 1 písm. b) Nariadenia.

          §149 školského zákona NR SR č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov, zákon NR SR  601/2003  Z. z. o životnom minime a o zmene a doplnení niektorých zákonov, zákonom NR SR 600/2003 Z. z. o prídavku na dieťa a o zmene a doplnení zákona
          č. 461/2003 Z. z. o sociálnom poistení, zákonom NR SR 36/2005 o rodine a o zmene a doplnení niektorých zákonov, zákonom NR SR 417/2013 Z. z. o pomoci v hmotnej núdzi a o zmene a doplnení niektorých zákonov, zákonom NR SR 595/2003 Z. z. o dani z príjmov v znení neskorších predpisov

          Kategórie príjemcov

          Orgány verejnej moci podľa príslušných právnych predpisov

          Cezhraničný prenos os. údajov

          Neuskutočňuje sa

          Lehoty na vymazanie os. údajov

          Lehoty sú uvedené v Registratúrnom pláne

           

          Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania

           

          Neuskutočňuje sa

          Kategórie dotknutých osôb  

          žiadatelia o priznanie stredoškolského štipendia, zákonní zástupcovia žiadateľov, poberatelia štipendií

          13 SŤAŽNOSTI

          Účel spracúvania osobných údajov

           

          Účelom spracúvania osobných údajov v rámci predmetnej agendy je vybavovanie sťažností v súlade so zákonom o sťažnostiach, a to vykonávanie postupov pri ich podávaní, evidovaní, prijímaní, prešetrovaní a písomnom oznámení výsledku prešetrenia sťažností alebo prekontrolovania sťažností.

          Názov informačného systému 

          IS Sťažnosti

          Právny základ

          Plnenie zákonnej povinnosti prevádzkovateľa v zmysle článku 6 ods. 1 písm. c) Nariadenia.

          Spracúvanie osobných údajov je povolené Ústavou Slovenskej republiky, zákonom NR SR č. 9/2010 Z. z. o sťažnostiach v znení zákona 289/2012 Z. z.

          Kategórie príjemcov

          Orgány verejnej moci podľa príslušných právnych predpisov

          Cezhraničný prenos os. údajov

          Neuskutočňuje sa

          Lehoty na vymazanie os. údajov

          Lehoty sú uvedené v Registratúrnom pláne

          Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania

           

          Neuskutočňuje sa

          Kategórie dotknutých osôb  

          • fyzické osoby – sťažovateľ,
          • fyzická osoba – zástupca sťažovateľa,
          • iné fyzické osoby, ktorých osobné údaje sú nevyhnutné
            na vybavovanie sťažností.

          14 EVIDENCIA ŽIADOSTÍ NA ZÁKLADE ZÁKONA Č. 211/2000 Z. Z.  O SLOBODNOM PRÍSTUPE K INFORMÁCIÁM

          Účel spracúvania osobných údajov

           

          Účelom spracúvania osobných údajov v rámci predmetnej agendy je poskytovanie informácií v súlade so zákonom o slobodnom prístupe k informáciám, ktorý upravuje nielen vzťah medzi povinnými osobami a žiadateľmi, ale aj podmienky, postup
          a rozsah slobodného prístupu k informáciám.

          Názov informačného systému 

          IS Evidencia žiadostí na základe zákona č. 211/2000 Z. z.              o slobodnom prístupe k informáciám

          Právny základ

          Plnenie zákonnej povinnosti prevádzkovateľa v zmysle článku 6 ods. 1 písm. c) Nariadenia.

          Spracúvanie osobných údajov je povolené Ústavou Slovenskej republiky, zákonom NR SR č. 211/2000 Z. z. o slobodnom prístupe k informáciám a o zmene a doplnení niektorých zákonov, zákonom NR SR č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov.

          Kategórie príjemcov

          Žiadatelia, orgány verejnej moci

          Cezhraničný prenos os. údajov

          Neuskutočňuje sa

          Lehoty na vymazanie os. údajov

          Lehoty sú uvedené v Registratúrnom pláne

          Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania

           

          Neuskutočňuje sa

          Kategórie dotknutých osôb  

          • fyzické osoby – žiadateľ,
          • dotknuté osoby podľa § 9 zákona č. 211/2000 Z. z.  o slobodnom prístupe k informáciám a o zmene a doplnení niektorých zákonov
           

           15 SPRÁVA REGISTRATÚRY

          Účel spracúvania osobných údajov

           

          Účelom spracúvania osobných údajov v rámci predmetnej agendy je správa registratúry ako riadna evidencia záznamov (vedenie úplnej a presnej evidencie záznamov v registratúrnom denníku, vedenie registrov a indexov záznamov), riadne vyraďovanie spisov (záznamov), zabezpečenie plánovitého vyraďovania spisov (záznamov), ktoré nie sú potrebné pre ďalšiu činnosť a uplynuli lehoty ich uloženia, evidencia došlej a odoslanej pošty.

          Názov informačného systému 

          IS Správa registratúry

          Právny základ

          Plnenie zákonnej povinnosti prevádzkovateľa v zmysle článku 6 ods. 1 písm. c) Nariadenia.

          Zákon NR SR č. 395/2002 Z. z. o archívoch a registratúrach, 305/2013 Z. z. o elektronickej podobe výkonu pôsobnosti orgánov verejnej moci a o zmene a doplnení niektorých zákonov (zákon o e-Governmente).

          Kategórie príjemcov

          Orgány verejnej moci podľa príslušných právnych predpisov

          Cezhraničný prenos os. údajov

          Neuskutočňuje sa

          Lehoty na vymazanie os. údajov

          Lehoty sú uvedené v Registratúrnom pláne

           

           

          Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania

           

          Neuskutočňuje sa

           Kategórie dotknutých osôb  

          dotknuté osoby v rámci všetkých účelov spracúvania osobných údajov vymedzených prevádzkovateľom

           

           16 OZNÁMENIA PODĽA ZÁKONA NR SR Č. 54/2019 Z. Z. O OCHRANE OZNAMOVATEĽOV PROTISPOLOČENSKEJ ČINNOSTI A O ZMENE A DOPLNENÍ NIEKTORÝCH ZÁKONOV

          Účel spracúvania osobných údajov

           

          Účelom spracúvania osobných údajov oznamovateľov je prešetrovanie podaných oznámení podľa zákona NR SR č. 54/2019 Z. z. o ochrane oznamovateľov protispoločenskej činnosti a o zmene a doplnení niektorých zákonov.

          Názov informačného systému 

          IS Oznámenia podľa zákona NR SR č. 54/2019 Z. z. o ochrane oznamovateľov protispoločenskej činnosti a o zmene a doplnení niektorých zákonov

          Právny základ

           

          Plnenie zákonnej povinnosti prevádzkovateľa v zmysle článku 6 ods. 1 písm. c) Nariadenia.

          Zákon NR SR č.  54/2019 Z. z. o ochrane oznamovateľov protispoločenskej činnosti a o zmene a doplnení niektorých zákonov.

          Kategórie príjemcov

          Orgány verejnej moci podľa príslušných právnych predpisov

          Cezhraničný prenos os. údajov

          Neuskutočňuje sa

          Lehoty na vymazanie os. údajov

          3 roky odo dňa doručenia oznámenia

          Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania

          Neuskutočňuje sa

          Kategórie dotknutých osôb  

          • oznamovateľ,
          • osoba, proti ktorej oznámenie smeruje.

          17 RADA ŠKOLY

          Účel spracúvania osobných údajov

           

          Účelom spracúvania osobných údajov v rámci predmetnej agendy je vedenie evidencie členov rady školy a zabezpečovanie
          ich komunikácie so školou.

          Názov informačného systému 

          IS Rada školy

          Právny základ

          Plnenie zákonnej povinnosti prevádzkovateľa v zmysle článku 6 ods. 1 písm. c) Nariadenia.

          Zákon 596/2003 Z. z. o štátnej správe v školstve a školskej samospráve a o zmene a doplnení niektorých zákonov.

          Kategórie príjemcov

          Orgány verejnej moci podľa príslušných právnych predpisov, zriaďovateľ

          Cezhraničný prenos os. údajov

          Neuskutočňuje sa

          Lehoty na vymazanie os. údajov

          Lehoty sú uvedené v Registratúrnom pláne

          Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania

           

          Neuskutočňuje sa

          Kategórie dotknutých osôb  

          členovia rady školy

           

           18 EVIDENCIA SZČO

          Účel spracúvania osobných údajov

           

          Účelom spracúvania osobných údajov v rámci predmetnej agendy je príprava a vedenie dodávateľsko-odberateľských vzťahov so samostatne zárobkovo činnými osobami. V rámci predmetnej agendy sú vedené zmluvné vzťahy, faktúry a objednávky, evidencia dodávok a odberov tovarov, služieb a pod.

          Názov informačného systému 

          IS Evidencia SZČO

          Právny základ

          Plnenie zákonnej povinnosti prevádzkovateľa v zmysle článku 6 ods. 1 písm. c) Nariadenia.

          Plnenie zmluvy v zmysle článku 6 ods. 1 písm. b) Nariadenia.

          Zmluva medzi prevádzkovateľom a SZČO povolená Ústavou Slovenskej republiky, Občianskym zákonníkom, Obchodným zákonníkom, Zákon č. 455/1991 Zb., Zákonom                          o živnostenskom podnikaní (živnostenský zákon)                             a  súvisiacimi právnymi predpismi.

          Kategórie príjemcov

          Orgány štátnej správy, verejnej moci a verejnej správy podľa príslušných právnych predpisov

          Cezhraničný prenos os. údajov

          Neuskutočňuje sa

          Lehoty na vymazanie os. údajov

          10 rokov po skončení zmluvného vzťahu z dôvodu evidencie v rámci účtovnej agendy

           

          Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania

           

          Neuskutočňuje sa

          Kategórie dotknutých osôb  

          odberateľ/dodávateľ – samostatne zárobkovo činná osoba

           

          19 EVIDENCIA ZÁSTUPCOV DODÁVATEĽOV A ODBERATEĽOV

          Účel spracúvania osobných údajov

           

          Účelom spracúvania osobných údajov v rámci predmetnej agendy je vedenie databázy zástupcov, respektíve zamestnancov dodávateľov a odberateľov z dôvodu plnenia ich pracovných, služobných a funkčných povinností a zabezpečenia plynulých dodávateľsko-odberateľských vzťahov.

          Názov informačného systému 

          IS Evidencia zástupcov dodávateľov a odberateľov

          Právny základ

          Oprávnený záujem v zmysle čl. 6 odst. 1 písm. f) Nariadenia. Hlavným oprávneným záujmom je zabezpečenie kontinuálnej a efektívnej komunikácie so zástupcami dodávateľov a odberateľov.

          Kategórie príjemcov

          Nie sú

          Cezhraničný prenos os. údajov

          Neuskutočňuje sa

          Lehoty na vymazanie os. údajov

          Do 30 dní odo dňa skončenia dodávateľsko-odberateľských vzťahov

          Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania

           

          Neuskutočňuje sa

          Kategórie dotknutých osôb  

          fyzická osoba - zástupca (zamestnanec) dodávateľa, odberateľa

          20 UPLATŇOVANIE PRÁV DOTKNUTÝCH OSÔB

          Účel spracúvania osobných údajov

           

          Účelom spracúvania osobných údajov v rámci predmetnej agendy je vybavovanie žiadostí fyzických osôb smerujúcich k uplatňovaniu ich práv ako dotknutých osôb v zmysle Nariadenia Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) 2016/679 o ochrane fyzických osôb  pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov.

          Názov informačného systému 

          IS Uplatňovanie práv dotknutých osôb

          Právny základ

          Plnenie zákonnej povinnosti prevádzkovateľa v zmysle článku 6 ods. 1 písm. c) Nariadenia v súlade s čl. 15 až 22 a 34 Nariadenia Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) 2016/679 o ochrane fyzických osôb  pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov, Zákon č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov.

          Kategórie príjemcov

          Orgány štátnej správy, verejnej moci a verejnej správy podľa príslušných právnych predpisov

          Cezhraničný prenos os. údajov

          Neuskutočňuje sa

          Lehoty na vymazanie os. údajov

          1 rok odo dňa vybavenia žiadosti

          Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania

           

          Neuskutočňuje sa

          Kategórie dotknutých osôb  

          fyzická osoba, ktorá sa ako dotknutá osoba v rámci prevádzkovateľom vymedzených účelov obráti
          na prevádzkovateľa so žiadosťou uplatniť svoje práva

          21 PROJEKTY A PROJEKTY ZO ŠTRUKTURÁLNYCH FONDOV

          Účel spracúvania osobných údajov

           

          Účelom spracúvania osobných údajov v rámci predmetnej agendy je spracovanie dokumentácie potrebnej pre vyúčtovanie personálnych výdavkov interných zamestnancov organizácie,
          ako aj zamestnancov mimo pracovného pomeru.

          Názov informačného systému 

          IS Projekty a projekty zo štrukturálnych fondov

           

          Právny základ

          Plnenie zmluvy v zmysle článku 6 ods. 1 písm. b) Nariadenia.

          Spracovávanie a uchovávanie osobných údajov vyplýva                 zo všeobecných podmienok zmlúv o poskytnutí finančného príspevku v rámci jednotlivých grantových schém                          a operačných programov štrukturálnych fondov EÚ.

          Kategórie príjemcov 

          Európska Komisia a jej splnomocnení zástupcovia, Riadiace a kontrolné orgány jednotlivých operačných programov a nimi poverené osoby, Partneri projektov (najmä hlavní partneri/prijímatelia, ktorí zastrešujú projekt voči riadiacim orgánom programu), Útvary finančnej kontroly, NKÚ, Certifikačné orgány, Orgány auditu a nimi poverené osoby, orgány verejnej moci podľa príslušných právnych predpisov

          Cezhraničný prenos os. údajov

          Neuskutočňuje sa

          Lehoty na vymazanie os. údajov

          Lehoty sú uvedené v Registratúrnom pláne

          Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania

           

          Neuskutočňuje sa

          Kategórie dotknutých osôb  

          Všetky fyzické osoby účastné daného projektu:

          • interní zamestnanci prevádzkovateľa,
          • osoby mimo pracovného pomeru.


           

           22 MOBILITY

          Účel spracúvania osobných údajov

           

          Účelom spracúvania osobných údajov v rámci predmetnej agendy je organizácia, zabezpečenie a vedenie evidencie o účastníkoch na mobility projekte.

          Názov informačného systému 

          IS Mobility

          Právny základ

          Plnenie zmluvy v zmysle článku 6 ods. 1 písm. b) Nariadenia.

          Nariadenie (EC) č. 45/2001 Európskeho parlamentu a Rady z 18. Decembra 2000 o ochrane jednotlivcov, dohoda o partnerstve škôl. Zmluva o poskytnutí grantu na Projekt v rámci programu ERAZMUS+.

          Kategórie príjemcov

          • Slovenská akademická asociácia pre medzinárodnú spoluprácu Národná agentúra Programu celoživotného vzdelávania,
          • Slovenská akademická asociácia pre medzinárodnú spoluprácu Národná agentúra programu Erazmus+ pre vzdelávanie
            a odbornú prípravu,
          • partnerské školy,
          • Národná agentúra, Európska komisia, Európsky úrad pre boj proti podvodu/korupcii OLAF),
          • Európsky dvor audítorov,
          • iné zákonom oprávnené subjekty.

          Cezhraničný prenos os. údajov

          Neuskutočňuje sa

          Lehoty na vymazanie os. údajov

          Lehoty sú uvedené v Registratúrnom pláne

          Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania

           

          Neuskutočňuje sa

          Kategórie dotknutých osôb  

          • fyzické osoby – účastníci mobilít,
          • zákonní zástupcovia účastníkov mobilít

          23 INTERNÁ KOMUNIKÁCIA

          Účel spracúvania osobných údajov

           

          Účelom spracúvania osobných údajov zamestnancov je kontaktovanie zamestnancov z dôvodu zmien alebo iných okolností súvisiacich s ich pracovným pomerom alebo v rámci plnenia pracovných úloh a povinností (napr. choroba, zastupovanie, zmena zmeny).

          Názov informačného systému 

          IS Interná komunikácia

          Právny základ

          Oprávnený záujem v zmysle článku 6 ods. 1 písm. f) Nariadenia. Hlavným oprávneným záujmom je zabezpečenie plynulého plnenia predmetu činnosti prevádzkovateľa a jeho zamestnancov.

          Kategórie príjemcov

          Nie sú

          Cezhraničný prenos os. údajov

          Neuskutočňuje sa

          Lehoty na vymazanie os. údajov

          Dňom skončenia pracovného pomeru

           

          Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania

           

          Neuskutočňuje sa

          Kategórie dotknutých osôb  

          • fyzické osoby – zamestnanci prevádzkovateľa
          • členovia rady školy

           

           

           

           24 EXTERNÁ KOMUNIKÁCIA

          Účel spracúvania osobných údajov

           

          Účelom spracúvania osobných údajov zamestnancov je kontaktovanie a zverejňovanie súkromného telefónneho čísla alebo súkromnej e-mailovej adresy dotknutej osoby ako zamestnanca v rámci externej komunikácie (s tretími osobami) v rámci plnenia pracovných úloh a povinností.

          Názov informačného systému 

          IS Externá komunikácia

          Právny základ

          Súhlas dotknutej osoby podľa článku 6 ods. 1 písm. a) Nariadenia a zákona o ochrane osobných údajov, pričom dotknutá osoba má právo kedykoľvek odvolať svoj súhlas. Odvolanie súhlasu nemá vplyv na zákonnosť spracúvania vychádzajúceho zo súhlasu pred jeho odvolaním.

          Kategórie príjemcov

          Tretie osoby v rámci externej komunikácie (napr. zákonní zástupcovia detí alebo žiakov)

          Cezhraničný prenos os. údajov

          Neuskutočňuje sa

          Lehoty na vymazanie os. údajov

          7 dní od odvolania súhlasu, dňom skončenia pracovného pomeru

           

          Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania

           

          Neuskutočňuje sa

          Kategórie dotknutých osôb  

          fyzické osoby – zamestnanci prevádzkovateľa

          25 SÚŤAŽE NA SOCIÁLNYCH SIEŤACH                           

          Účel spracúvania osobných údajov

           

           

          Organizovanie a vyhodnocovanie rôznorodých súťaží organizovaných prevádzkovateľom IS v rámci jeho profilu  na sociálnych sieťach. Do týchto súťaží sa môže zapojiť každá fyzická osoba registrovaná na príslušnej sociálnej sieti. Hlavným účelom spracúvania osobných údajov dotknutých osôb je vedenie evidencie súťažiacich, prihlásenie  na súťaž, zúčastnenie sa verejného vyhodnotenia rôznororodých súťaží, vzájomnej komunikácie s účastníkmi, zasielanie informácii týkajúcich sa súťaže, prípadného doplnenia alebo vysvetlenia podmienok v rámci súťaže.

          Názov informačného systému 

          IS Súťaže na sociálnych sieťach

          Právny základ

          Súhlas dotknutej osoby podľa článku 6 ods. 1 písm. a) Nariadenia a zákona o ochrane osobných údajov, pričom dotknutá osoba má právo kedykoľvek odvolať svoj súhlas. Odvolanie súhlasu nemá vplyv na zákonnosť spracúvania vychádzajúceho zo súhlasu pred jeho odvolaním.

          Kategórie príjemcov

          Nie sú

          Cezhraničný prenos os. údajov

          Neuskutočňuje sa

          Lehoty na vymazanie os. údajov

          1 rok od konca roka, v ktorom bola súťaž organizovaná

          Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania

           

          Neuskutočňuje sa.

          Kategórie dotknutých osôb  

          účastníci súťaží organizovaných prevádzkovateľom

           

           26 POSKYTNUTIE KAMEROVÉHO ZÁZNAMU ORGÁNOM PRESADZOVANIA PRÁVA

          Účel spracúvania osobných údajov

          Účelom spracúvania osobných údajov v rámci predmetnej agendy je poskytnutie obrazového záznamu z kamerového systému orgánom presadzovania práva v prípade vyšetrovania.

          Názov informačného systému 

          IS Poskytnutie kamerového záznamu orgánom presadzovania práva

          Právny základ

          Plnenie zákonnej povinnosti prevádzkovateľa v zmysle článku 6 ods. 1 písm. c) Nariadenia.

          Zákon č. 172/1993 Z. z. o policajnom zbore.

          Kategórie príjemcov

          Orgány presadzovania práva podľa príslušných právnych predpisov

          Cezhraničný prenos os. údajov

          Neuskutočňuje sa

          Lehoty na vymazanie os. údajov

          počas školského roka - 72 hodín odo dňa nasledujúcom po dni, v ktorom bol záznam vyhotovený

          počas prázdnin – 14 dní odo dňa nasledujúcom po dni, v ktorom bol záznam vyhotovený

           

           

          Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania

           

          Neuskutočňuje sa

          Kategórie dotknutých osôb  

          fyzické osoby, ktoré sú súčasťou obrazového záznamu

          27 IS KONTAKTNÝ FORMULÁR

          Účel spracúvania osobných údajov

           

          Spracúvanie osobných údajov potrebných pre vybavovanie žiadostí (zodpovedania otázok, poskytovania informácií)
          na žiadosť fyzickej osoby prostredníctvom kontaktného formulára na webovom sídle prevádzkovateľa.

          Názov informačného systému 

          IS Kontaktný formulár

          Právny základ

          Súhlas dotknutej osoby podľa článku 6 ods. 1 písm. a) Nariadenia a zákona o ochrane osobných údajov, pričom dotknutá osoba má právo kedykoľvek odvolať svoj súhlas. Odvolanie súhlasu nemá vplyv na zákonnosť spracúvania vychádzajúceho zo súhlasu
          pred jeho odvolaním.

          Kategórie príjemcov

          Nie sú

          Cezhraničný prenos os. údajov

          Neuskutočňuje sa

          Lehoty na vymazanie os. údajov

          6 mesiacov odo dňa vybavenia žiadosti

           

          Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania

           

          Neuskutočňuje sa

          Kategórie dotknutých osôb  

          fyzická osoba - žiadateľ

          28 KRONIKA ŠKOLY

          Účel spracúvania osobných údajov

           

          Účelom spracúvania osobných údajov je zaznamenávanie osobných údajov fyzických osôb (najmä žiakov, zamestnancov školy) v kronike školy. Kronika  je pamätná kniha školy, ktorá obsahuje zápisy o udalostiach  v časovom slede.

          Názov informačného systému 

          IS Kronika školy

          Právny základ

          Oprávnený záujem v zmysle článku 6 ods. 1 písm. f) Nariadenia. Hlavným oprávneným záujmom je zachovanie dôležitých informácií a zaznamenávanie dôležitých udalostí súvisiacich s činnosťou školy ako aj jej zamestnancov, žiakov a absolventov pre súčasné aj budúce generácie. 

          Kategórie príjemcov

          Verejnosť

          Cezhraničný prenos os. údajov

          Neuskutočňuje sa

          Lehoty na vymazanie os. údajov

          2 roky po naplnení účelu spracúvania

          Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania

           

          Neuskutočňuje sa

          Kategórie dotknutých osôb  

          fyzické osoby uvedené v kronike školy

          29 POSKYTOVANIE INFORMÁCIÍ ZÁKONNÝM ZÁSTUPCOM

          Účel spracúvania osobných údajov

           

          Účelom spracúvania osobných údajov je oboznamovanie sa o výsledkoch výchovno – vzdelávacieho procesu žiaka (študenta), ktorý dosiahol plnoletosť jeho zákonnými zástupcami.

          Názov informačného systému 

          IS Poskytovanie informácií zákonným zástupcom

          Právny základ

          Súhlas dotknutej osoby podľa článku 6 ods. 1 písm. a) Nariadenia a zákona o ochrane osobných údajov, pričom dotknutá osoba
          má právo kedykoľvek odvolať svoj súhlas. Odvolanie súhlasu nemá vplyv na zákonnosť spracúvania vychádzajúceho
          zo súhlasu pred jeho odvolaním.

          Kategórie príjemcov

          Zákonní zástupcovia plnoletých žiakov

          Cezhraničný prenos os. údajov

          Neuskutočňuje sa

          Lehoty na vymazanie os. údajov

          Dňom skončenia výchovno – vzdelávacieho procesu, resp. dňom odvolania súhlasu

          Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania

           

          Neuskutočňuje sa

          Kategórie dotknutých osôb  

          žiaci (študenti) školy

           

           

           

           30 POSKYTOVANIE DOKUMENTOV ORGÁNOM VEREJNEJ MOCI

          Účel spracúvania osobných údajov

          Účelom spracúvania osobných údajov v rámci predmetnej agendy je poskytovanie dokumentov orgánom verejnej moci, ktoré môžu obsahovať osobné údaje dotknutých osôb.

          Názov informačného systému 

          IS Poskytovanie dokumentov orgánom verejnej moci

          Právny základ

           

          Plnenie zákonnej povinnosti prevádzkovateľa v zmysle článku 6 ods. 1 písm. c) Nariadenia. V rámci všetkých právnych základov, ktoré prevádzkuje prevádzkovateľ môže orgán verejnej moci vyžadovať na základe súčinnosti.

          Kategórie príjemcov

          Orgány verejnej moci podľa príslušných právnych predpisov

          Cezhraničný prenos os. údajov

          Neuskutočňuje sa

          Lehoty na vymazanie os. údajov

          V zmysle Registratúrneho poriadku

          Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania

           

          Neuskutočňuje sa

          Kategórie dotknutých osôb  

          fyzické osoby, ktorých osobné údaje sa spracúvajú v dokumentácii prevádzkovateľa

          31 NEVYHNUTNÉ COOKIES

          Účel spracúvania osobných údajov

           

          Účelom spracúvania osobných údajov je spracúvanie osobných údajov fyzických osôb – návštevníkov webového sídla prevádzkovateľa za účelom technického uloženia údajov alebo prístupu k nim, za účelom prenosu alebo uľahčenia prenosu správy prostredníctvom siete, alebo ak je to bezpodmienečne potrebné pre prevádzkovateľa ako poskytovateľa služieb informačnej spoločnosti na poskytovanie služby informačnej spoločnosti, ktorú výslovne požaduje dotknutá osoba
          ako užívateľ. Jedná sa o prispôsobenie prevádzky našich webových stránok Vašim potrebám.

          Názov informačného systému 

          IS Nevyhnutné cookies

          Právny základ

          Plnenie zákonnej povinnosti prevádzkovateľa v zmysle článku 6 ods. 1 písm. c) Nariadenia.

          Zákon 351/2011 o elektronických komunikáciách §55 odst. 5

           

          Kategórie príjemcov

          Nie sú.

          Cezhraničný prenos os. údajov

          Neuskutočňuje sa

          Lehoty na vymazanie os. údajov

          Počas prehliadania webového sídla

          Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania

           

          Neuskutočňuje sa

          Kategórie dotknutých osôb  

          dotknuté osoby, ktoré navštívili webové sídlo prevádzkovateľa

          príloha: registraturny_plan_SOS_hotelova.pdf