• Šimon opäť na stupni víťazov🏅🏆

          • Finále Skills Slovakia GASTRO JUNIOR cup je celonárodné zakončenie predchádzajúcich 3 kôl, cez ktoré sme sa prebojovali až do bratislavskej Incheby. Šimon Kalata, žiak IV.A, za pomoci Viktórie Orolínovej, žiačka I.A, predstavil svoju zručnosť pri filetovaní čerstvej ryby - platesy. Keďže chceli zdôrazniť, že sme Tatranci, filet z ryby pošíroval na glazaži parfumovanej horským senom.

            V konkurencii 6 najlepších mladých kuchárov Slovenska obhájil Šimon 3. miesto. Táto súťaž bola pre neho poslednou súťažou v zastúpení SOŠ hotelová Vysoké Tatry, do ktorej vložil všetko a oplatilo sa.

            Sme na neho patrične hrdí a ďakujeme mu za úspešnú štvorročnú reprezentáciu školy. Vďaka patrí aj Bc. Miroslavovi Michaľákovi, ktorý ho pripravoval na súťaž a Viktórií Orolínovej, ktorá mu aktívne pomáhala pri príprave.

          • Majstrovstvá Slovenska somelierov - kategória junior 2022

          • V dňoch 21. – 22. apríla 2022 sa konala juniorská somelierska súťaž v Slovenskom Grobe. Nechýbali ani naši žiaci 2. ročníka - Karolína Nastáleková a Sebastián Koval.

            V prvý deň po príhovore a privítaní súťažiacich prebiehala teoretická časť základného kola. Písomný test bol zameraný na všeobecné otázky týkajúce sa vinárstva a vinohradníctva na Slovensku, najdôležitejších vinárskych regiónov sveta, gastronómiu a somelierstvo všeobecne. Po prestávke bola druhá časť súťaže – dekantovanie červeného vína v časovom limite 7 minút. Večer bola bohatá odborná prednáška spojená s riadenou degustáciou. Nasledujúci deň v praktickej časti základného kola sa k konal senzorický test. Po vyhodnotení prebehla návšteva vinárstva Matyšák v Pezinku.

            Žiaci počas súťaže nabrali nové skúsenosti a zážitky. Vo vinárstve mali možnosť vidieť proces výroby vína až po jeho expedíciu zákazníkom. V závere exkurzie bola degustácia, počas ktorej sa ochutnávalo Víno Matyšák.

            Všetci zúčastnení získali hodnotné ceny a diplomy za účasť.

            Sme veľmi radi, že sme sa mohli súťaže zúčastniť ako jediná škola z východného Slovenska.

          • JUNIOR CUP 2022

          • Po dvoch rokoch pandémie a stagnácie sa náš život vracia do bežných koľají. SOŠ hotelová sa rozhodla naplno využiť svoj potenciál a vrhli sme sa do víru súťaží. Naši žiaci a majstri odbornej výchovy sa usilovne pripravujú, aby naša škola mala zastúpenie na rôznych gastronomických akciách a napriek hektickému obdobiu si užívame návrat na scénu.

            V dňoch 20. a 21. 04. 2022 sa uskutočnila juniorská barmanská súťaž SkBA – JUNIOR CUP 2022. Súťažilo sa v dvoch kategóriách SOFT a AFTER DINNER COCKTAIL. Súťaže sa pod vedením majsterky odbornej výchovy, Mgr. Heleny Bieľakovej, zúčastnili žiačky Barbora Tӧkӧlyová – III. B a Zuzana Šoltýsová – IV.HA. Barbora sa predstavila s drinkmi Queen of roses a v Forrest tiara. Zuzana namiešala soft drink s názvom Cavalier nero a After dinner cocktail Tornado dei Tatra. Barbora sa umiestnila v bronzovom a Zuzana v striebornom pásme.

            Drinky vyzerali naozaj skvele a veríme, že rovnako lahodne aj chutili. Dievčatám ďakujeme za reprezentáciu školy a prajeme veľa šťastia pri ďalších súťažiach.

    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje
    • Sledujte nás